Kirmanşan’da 6 kişi yaşamını yitirdi

Bugün akşam saatlerinde Irak ve Güney Kürdistan’da meydana gelen depremin hissedildiği Rojhilat’ın Kirmanşan vilayetine bağlı Kasrı Şirin kentinde 6 kişi yaşamını yitirdi.

Rojhilat'ın Kirmanşan, Sine ve Urmiye vilayetlerinde de hissedilen depremde Kirmanşan'a bağlı Kasrı Şirin kentinde 6 kişi yaşamını yitirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Süleymaniye merkezli depremin şiddetini önce 7.2 olarak açıkladı. USGC daha sonra ikinci bir açıklama yaparak depremin şiddetini 7.3 olarak açıkladı. USGC, depremin merkez üssünün Süleymaniye’nin 103 kilometre, Halepçe’nin ise 32 kilometre uzağında yaşandığını açıkladı.

Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Güney Kürdistan sınırında meydana gelen ve merkez üssü Süleymaniye olduğu belirtilen 7.2 şiddetindeki deprem Güney Kürdistan'ın birçok kenti, Rojhilat, Rojava ve Kuzey Kürdistan kentleri ile Irak'ın birçok yerinden hissedildi.

Süleymaniye merkezli 7.2 büyüklüğündeki deprem Güney Kürdistan'ın Süleymaniye ve ilçeleri, Halepçe, Kerkük ve ilçeleri, Duhok ve ilçeleri, Hewlêr ve ilçelerinde hissedildi.

Rojhilat'ın Kirmanşan, Sinê ve Urmiye vilayetlerine bağlı birçok merkezi ile Rojava'nın Cizîrê Kantonu'na bağlı birçok merkezde hissedildi.

Öte yandan depremin Kuzey Kürdistan'ın Şırnak, Mardin, Batman, Malatya, Amed, Van ve birçok kentinden de hissedildiği bildirildi.

Depremin Süleymaniye ile Bağdat'ta 7.2, Kerkük'te 5.6, Hewlêr'de 4.5 şiddetinde olduğu bildirildi.