Norveçli bir heyet Nasır Yağız’ı ziyaret etti

Solidaritet Med Kurdî Stan adlı Norveçli sivil toplum kuruluşundan bir heyet, Hewlêr’de açlık grevinde olan Nasır Yağız’ı ziyaret etti. Yağız ile dayanışmada bulunan heyet, Norveç diliyle yazılmış başarı dileklerini bildiren bir mektup verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla açlık grevi direnişini başlatan

HDP Hewlêr üyesi Nasır Yağız’ın direnişi 103. gününde devam ediyor.

Bugün öğle saatlerinde Norveçli Kürt dostu sivil toplum kuruluşu olan Solidaritet Med Kurdi Stan Lida Weerts adına bir heyet Nasır Yağız’ı ziyaret etti.

Heyet ziyarette, kurumlarının özel talebi üzerine Nasır Yağız’ı ziyaret ettiğini belirterek, Yağız ve Kürt Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için açlık grevi başlatan tüm grevcileri destekledikleri mesajını verdi.

Heyet adına yapılan açıklamada şu mesajlar verildi: “ Biz Avrupalı enternasyonalisler olarak açlık grevi eyleminizi destekliyoruz. Solîdaritet Med Kurdî Stan heyeti adına buraya geldik. Buraya gelince Nasır Yağız’ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi almak istedik. Açlık grevi eyleminin 103 gününde olmasına rağmen irade ve moralinin gayet yerine olduğunu gördük. Yaptığınız eylem meşru bir eylemdir. Sonuna kadar eyleminizi desteklediğimizi bilmenizi isterim.”

Avrupa ülkelerinin açlık grevleri ve insan hakları ihlalleri karşısında sessiz kalışlarına ilişkin şu eleştirilerde bulunnan Lida Weerts şunları söyledi: “Avrupa ülkeleri sadece kendi vatandaşlarının çıkarlarını düşünen bir siyaset izliyorlar. İnsan hakları ve demokrasiyi savunuyoruz diyen Avrupa ülkeleri dünyanın birçok yerinde insan haklarının ayaklar altına alınmasına rağmen şimdi ‘neredeler’ diye soruyoruz. Sessizlikleri sadece kendi çıkarlarını düşündükleri içindir.”

Açlık grevindeki Yağız da eylemine ve sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Yağız şunları söyledi: “Eylemimiz Önderliğimizle özgür yaşamak içindir. Özgürlüğümüz, önderliğimizin özgürlüğü, onunla özgür yaşamak için bu yolu seçtik. Günlük olarak dünyanın birçok yerinde binlerce insan katlediliyor. İnsan hakları ayaklar altına alınıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerine 21 yıldır ağır tecrit uygulanıyor. Bin yıllardır Kürdistan işgal edilmiş, Kürtler katlediliyor. Biz demokrasi ve insan haklarını savunuyoruz diyen Avrupa ülkeleri nerede diye soruyorum?”

Konuşmaların ardından Norveçli heyet, kendi kurumları tarafından yazılan bir mektubu Yağız’a iletti.