PKK: Direniş hamlesi AKP-MHP faşizmini hızla çöküşe götürüyor

PKK: Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım direniş hamlesi dünyanın dört bir yanına yayılarak önemli bir düzeye ulaşmış bulunuyor. Faşist zihniyet ve siyaseti dört bir yandan kuşatan bu direniş, AKP-MHP faşizmini hızla çöküşe götürüyor.

PKK Yürütme Komitesi, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” direniş hamlesine kapsamında yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

PKK açıklamasında şunları belirtildi.

“Bütün insanlık gördü ki, 2631’inci Newroz tüm zamanların en görkemli Newrozlarından biri oldu. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklar ve ezilenler Newroz Özgürlük Meydanlarını doldurdu. Bir Özgürlük Bayramı olan Newroz’un birlik, direniş ve zafer gerçeği, Hareket ve halk olarak yürüttüğümüz “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” direniş hamlesinde somutlaştı. Milyonlarca insan, artık bir yönetim sistemi ve tarzı haline gelmiş bulunan İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı çıkarak, Önder Abdullah Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını istedi. 2019 yılı Newrozu AKP-MHP faşizmine karşı gerçek bir Direniş Newrozu haline geldi. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere Newrozu bu temelde kutlayan herkesi selamlıyor, 2632’inci Newroz Yılında daha büyük başarı ve zafer diliyoruz.

KAHRAMANLIK HAFTASINDA TARİHİMİZE YENİ KAHRAMANLIKLAR EKLİYORUZ

Hareket ve halk olarak Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın yeniden anlamlandırdığı Newrozdan, Ölümsüz Komutanımız Mahsum Korkmaz’ın yarattığı Ulusal Kahramanlık Günümüz olan 28 Mart’a uzanan Ulusal Kahramanlık Haftasını yaşıyoruz. 2019 yılında da kahramanlıklarla dolu olan halk tarihimize yeni kahramanlıklar ekliyoruz. Leyla Güven ve Nasır Yağız öncülüğünde zindanlarda, dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında gelişen Büyük Açlık Grevi etrafında Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım direniş hamlemiz kitle eylemlilikleri temelinde tüm dünyaya yayılıyor. Kürdistan Özgürlük Gerillası Bakur’da AKP-MHP faşizmine karşı, Rojava’da ise faşist DAİŞ çetelerine karşı direniş destanları yazıyor. 2018 yılında en keskin bir biçimde süren böyle bir savaş içerisinde Zagros Sahamızda şehit düşen HPG ve YJA-Star komutanları ve Partimiz PKK’nin değerli militanları Bager Bitlis ve Ronya Kars Yoldaşları saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Başta Zagros, Garzan ve Serhat alanları olmak üzere tüm Kürdistan halkını, kadınlarını ve gençlerini bu değerli komutanlarını güçlü sahiplenmeye ve bu temelde gerillayı daha da büyütüp güçlendirmeye çağırıyoruz.

DAİŞ’E KARŞI TARİHİ ZAFER KAZANAN QSD’Yİ KUTLUYORUZ

Rojava halkımız, başta Araplar olmak üzere tüm Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla birleşerek, faşist DAİŞ çetelerine karşı dört yıldır sürdürdüğü kahramanca direnişi kesin zafere ulaştırmış bulunuyor. Ulusal Kahramanlık çizgisinde savaşan YPG-YPJ ile Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Güçleri olan QSD, 2019 yılı Newroz’unda halkımıza ve tüm insanlığa tarihi bir zafer armağan etmiş ve böyle bir zaferi yaşatmıştır. DAİŞ elindeki son toprak parçasına da QSD bayrağı dikerek tüm insanlığı DAİŞ karanlığından kurtarmıştır. QSD Komutanlığı, dört yıl süren böyle tarihi bir savaşta 11 bin şehit ve 20 bin civarında yaralı verdiğini açıklamıştır. DAİŞ şahsında faşist zihniyet ve siyaseti yenerek Newrozu daha anlamlı hale getiren, halkımıza ve tüm insanlığa bir Newroz gününde tarihi bir Zafer Bayramı yaşatan QSD Komutan ve savaşçıları ile DAİŞ’e karşı savaşta yer alan tüm koalisyon güçlerini kutluyor, faşist çeteciliğe karşı savaşlarının devamlı olmasını diliyoruz. Bu tarihi zaferin tüm kahraman şehitlerini saygıyla anıyor, yaralılarına acil şifalar diliyor, zafer kazanan Rojava Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye halklarını selamlıyoruz.

ŞAKAR VE BEÇET’İ GÜÇLÜ SAHİPLENELİM

Leyla Güven öncülüğünde 7 Kasım 2018 tarihinde başlayan Büyük Açlık Grevi Direnişi etrafında gelişen ve tüm dünyaya yayılan halkımızın “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” direniş hamlesi gerilla dışındaki ilk şehitlerini vermiştir. Tekirdağ cezaevinde şehit düşen Zülküf Gezen ardından, daha önce Almanya’da eylem yapmış olan Uğur Şakar ile Gebze cezaevinde rehin tutulan Ayten Beçet de şehit düşmüştür. Öncelikle büyük yurtsever Uğur Şakar ve kadın özgürlük militanı Ayten Beçet Yoldaşları saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Ailelerinin ve tüm halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve devrimci-demokratik güçleri, Dersim’in yiğit evladı Uğur Şakar ile Siirt’in kahraman kızı Ayten Beçet’i doğru anlamaya ve güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

BİREYSEL DEĞİL ÖRGÜTLÜ OLARAK FAŞİZME DARBE VURAN YÖNTEMLER ESAS ALINMALI

Büyük Açlık Grevi Direnişi etrafında halkımızın geliştirdiği Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım direniş hamlesi dünyanın dört bir yanına yayılarak önemli bir düzeye ulaşmış bulunuyor. Faşist zihniyet ve siyaseti dört bir yandan kuşatan bu direniş, AKP-MHP faşizmini hızla çöküşe götürüyor. 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte bu çöküşün çok daha açık hale geleceği daha şimdiden görülüyor. Kuşkusuz İmralı işkence ve tecrit sistemini kırma temelinde faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti yıkmayı hedefleyen bu direniş bir kahramanlık direnişi, zafer direnişi ve özgürlük direnişidir. Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Saraların ve Zilanların çizgisinde gelişen ulusal onur ve başarı direnişidir. Dolayısıyla eylem çizgisini doğru anlamak, bireysel değil örgütlü davranıp faşizme vuran yöntemleri esas almak önemli ve gereklidir. Bazı eylemler vardır tekrarı olmaz, tekrar etmeye çalışmak anlamsızlık doğurur. İşte Zülküf, Uğur ve Ayten Yoldaşların eylemleri bu türden eylemlerdir. Zindanlar başta olmak üzere her alandaki tüm yoldaşların bu bilinçle hareket edeceklerine, bireysel değil örgütlü davranacaklarına, sürekli düşmana vuran ve faşizmi zayıflatıp yıkılışa götüren eylem yöntemlerini esas alacaklarına inanıyoruz.

BARAN YOLDAŞIN İNTİKAMI MUTLAKA ALINACAKTIR

Son olarak, çok değerli dostumuz, yoldaşımız, HBDH’de ortak çalışma arkadaşımız MLKP militanı Baran Serhat Yoldaşın, 23 Mart günü Rojava’da bir çete saldırısı sonucunda şehit düştüğü haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Öncelikle büyük devrimci Baran Serhat Yoldaşı saygı ve sevgiyle anıyor, dostumuz MLKP’nin yönetim ve kadrolarının acısını paylaşıyoruz. Son üç yıldır HBDH çalışmalarına çok önemli katkıları olan Baran Yoldaşın intikamının mutlaka alınacağını belirtiyoruz. Tüm Türkiye işçi ve emekçilerini, kadın ve gençlerini büyük devrimci Baran Yoldaşın anısına sahip çıkmaya ve birleşik devrim mücadelesine daha güçlü katılmaya çağırıyoruz. Çok açık ki, Baran Yoldaş bir Türkiye Devrim Şehidi olduğu gibi, aynı zamanda bir Kürdistan şehidi, Rojava ve Ortadoğu devrim şehididir de. Anısı Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye ve Ortadoğu’da sürekli yaşayacaktır. Halkların birleşik direnişiyle tecrit kırılacak, faşizm yıkılacak, Kürdistan özgür ve Türkiye demokratik olacaktır.