Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan KDP'ye yalanlama!

Türk Dışişleri Bakanlığı, KDP basınının "Türkiye referanduma karşı değil" iddialarını yalanlayarak, "tutumumuzda bir değişiklik yok" dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Güney Kürdistan'daki referandumla ilgili Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) basınında yer alan haberleri yalanladı.

Türk devleti, ilk günden beri referanduma ve bağımsızlığa karşı olduğunu vurgularken, KDP'nin yayın organları, dün servis ettikleri kaynağı belli olmayan bir haberde "Türk devletinin bağımsızlığı kabul edeceğini" iddia etmişti.

Söz konusu haberlerde Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çevuşoğlu’nun "Belli şartların yerine getirilmesi halinde Türkiye'nin Güney Kürdistan'ın bağımsızlığını kabul edeceği" şeklinde iddialar yer almıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, haberleri "tamamen mesnetsiz ve asılsız olduğunu" belirterek, "IKBY’nin bağımsızlık referandumu kararına karşı olduğumuz her platformda ve her seviyede dile getirilmiştir” dedi. Müftüoğlu, "tutumlarında herhangi bir değişiklik olmadığını" da ekledi.

Açıklamadan sonra KDP'nin yayın organları söz konusu haberi sitelerinden kaldırdı. KDP'li yetkililere dayandırılan haberde "Güney Kürdistan'dan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olmaması durumunda Türkiye'nin bağımsızlığı kabul edeceği" iddia edilmişti.

PETROL PARALARI KESİLDİ Mİ?

Öte yandan KDP'nin Türkiye'ye sattığı petrolün ödemesinin Türkiye tarafından kesilmesi dikkat çekiyor. Konunun basında yer alması üzerine açıklama yapan Güney Kürdistan hükümet sözcüsü Sefîn Dizeyî, "para transferinin, siyasi nedenlerden dolayı değil, transferi gerçekleştiren bankalar arasındaki teknik bir sorundan dolayı durduğunu" iddia etmişti.