Türk devletinin askeri sevkiyatı sürüyor

İşgalci Türk devleti, Dêrelok ve çevresine 100 asker ile 25-35 arası zırhlı araç sevk etti

ASKERİ SEVKİYAT

İşgalci Türk devleti, Duhok’un Amêdîye ilçesine bağlı Dêrelok kontrol noktasına 100 asker daha sevk etti. Askerler, buradan diğer askeri noktalara ve üslere yönlendirildi. Ayrıca, 25-35 arası zırhlı araçtan oluşan bir konvoy, önce Çelê ilçesine, ardından Serzêrê’ye gönderildi.

Yerel bir kaynak, Amêdiyê ve Dêrelok sınırındaki askeri sevkiyat hakkında Rojnews’e açıklamalarda bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, işgalci Türk ordusunun KDP ile iş birliği yaparak bölgede askeri hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

Kaynak, sevkiyatlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: "İşgalci Türk ordusu, geçtiğimiz gece Duhok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Dêrelok’taki kontrol noktasına 100 asker gönderdi. Bu askerler, Geliyê Reşave'ye yaya olarak götürüldü ve oradan diğer askeri üslere sevk edildi."

Diğer bir askeri hareketlilikten de söz eden kaynak, "Dêrelok’tan sonra Güney Kurdistan’daki diğer üs ve işgal noktalarına 100 asker daha gönderildi.

Gece saatlerinde yaklaşık 25-30 arası zırhlı araç önce Çelê’ye, ardından Serzêrê’ye sevk edildi. Bu araçlar, Serzêrê’den Amêdiyê ve Dêrelok’taki üslere dağıtıldı.