YENİLENDİ

Kayıp yakınları 3 kentte adalet arayışını sürdürdü

Amed, Êlih ve Colemêrg'deki kayıp yakınları Türk devlet güçlerince katledilen Mehmet Sincar, Mehmet Emin Çelik ve Daryoş Aygöl için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla sürdürdükleri eyleminin 813’üncü haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Eşbaşkanları Abbas Şahin ve Gülşen Özer, Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) Amed İl Eşbaşkanları Mehmet Şirin Gürbüz ve Sultan Yaray katıldı. Bu hafta Êlih’te 4 Eylül 1993 tarihinde Elma Sokak’ta uğradığı silahlı saldırıda katledilen Mehmet Sincar’ın hikâyesi okundu.

Sincar’ın eşi Cihan Sincar, eşinin iki farklı silahla öldürüldüğünü, eşinin o gün orada barış adına gittiğini ve katledildiğini dile getirdi.
DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin de “Bu cinayetler faili belli cinayetlerdir" dedi.

Sincar’ın katledilme hikâyesini İHD Amed Şube Sekreteri Ömer Saman okudu.

 
ÊLIH
Êlih’te de kayıp yakınları ve İHD üyeleri, eylemlerinin 649’uncu haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eylemde 28 Ağustos 1994 tarihinde Hezo (Kozluk) ilçesinde Türk özel timlerin evden alarak infaz ettiği Mehmet Emin Çelik için adalet istendi.

Çelik’in hikâyesini İHD Êlih Şube Yöneticisi Rezan Baytar okudu.

 

COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, "kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla eylemlerinin 139’uncu haftasında Gever ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde Gever’e bağlı Esendere beldesinde 1991 yılında katledilen Daryoş Aygöl için bir araya gelindi. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gever ilçe örgütü yöneticileri, Gever Belediyesi eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama metnini ise İHD Colemêrg Kayıplar Komisyonunda yer alan ve Daryol Aygöl’ün abisi olan Kuruş Aygöl okudu.