GÖRÜNTÜLÜ

QSD: 4 DAİŞ çetesi öldürüldü

QSD'nin Reqa kuzeyindeki operasyonunda 2'si DAİŞ çetebaşı olmak üzere 4 çete öldürüldü.

QSD AÇIKLAMA

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Reqa Kantonu’nun Şinîniyê köyünde gerçekleştirilen bir güvenlik operasyonu hakkında yazılı açıklama yaptı.

 Açıklamada, QSD’ye bağlı Anti Terör Birlikleri’nin (YAT), 14 Eylül Cuma günü DAİŞ’e bağlı bir hücreye yönelik operasyon düzenlediği ve bu operasyonun uluslararası koalisyon güçlerinin katılımı ve desteğiyle yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, DAİŞ çetelerinin bulunduğu bölge QSD güçleri tarafından kuşatma altına alındı ve teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Ancak çeteler, ateşle karşılık verdi ve çatışma çıktı. Çatışma sonucunda katliamlardan sorumlu olan Ebû Yûsif ve Ebû Meter isimli çetebaşları olmak üzere 4 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü belirtildi.
Operasyon sırasında, 2 adet K47 marka silah, 10 adet şarjör, bir adet snowball silahı, 2 tabanca, 6 el bombası, bir askeri yelek, dürbün, 7 cep telefonu, 2 ev telefonu ve bazı kişisel belgeler ele geçirildi.

“Operasyon sırasında, 2 K47 marka silah ve 10 şarjörü, 2 adet tabanca, 6 adet el bombası, bir adet askeri yelek ve dürbün, 7 adet cep telefonu ve 2 adet ev telefonu ile kişisel belgeler askeri güçlerimizce ele geçirildi.

QSD, DAİŞ’in yeniden canlanmasına ve örgütlenmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Terör örgütü tamamen yok edilene kadar, güvenlik ve askeri operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.