QSD savaşçısı Bîlal El Nêfo son yolculuğuna uğurlandı

Dêrazor’da şehit düşen QSD savaşçısı Bîlal El Nêfo, Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo halkı, Şam hükümetine bağlı çetelerin dün (14 Eylül)  Dêrazor’a yönelik düzenlediği saldırı sonucu ağır yaralanan ve kurtarılamayarak şehadete ulaşan 12 yıllık Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Şehit Bîlal El Nêfo’yu Qamişlo Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikte düzenlenen törende Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatme El Casim, şehidin ailesine başsağlığı diledi. 19 Temmuz Devrimi’nin başladığı 2012 yılından bu yana askeri alanda yer alan Şehit Bîlal El Nêfo’nun son güne kadar da ülkesine sadık olduğunu ve savaş cephelerinde topraklarını savunduğunu belirten Fatme El Casim, “Birliğimiz ve beraberliğimizle bölge halkları arasında çıkarılmak istenen fitne girişimlerini durdurmalıyız” dedi.

Qamişlo Askeri Meclisi Komutanı Nezîr Sofî ise, askeri güçlerin halkların kazanımlarını korumak için mücadelelerine devam ettiğini belirterek, “Kahramanlarımız mücadelenin içindedir. Şehit annelerine şehitlerin izinde olacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehidin akrabası Xesam El Nêfo da törene katılanları selamlayarak, her zaman şehitlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin şehadet belgesi ve fotoğraflarının kaldırılmasıyla Şehit Bîlal El Nêfo, Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.