Lübnan’da yeni patlama dalgası: 9 ölü, 300’den fazla yaralı

İletişim cihazlarındaki yeni patlama dalgasında 9 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı.

Lübnan'da Çarşamba öğleden sonra yeni bir dizi patlama meydana geldi.

Patlamaların özellikle Beyrut'un güney banliyöleri, Bekaa ovası, Saida (Sidon) ilçesi ve ülkenin doğusundaki Baalbek bölgesinde Hizbullah üyelerine ait telsizlerin patladığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın son raporuna göre, kablosuz cihazları etkileyen yeni patlama dalgasında dokuz kişi öldü ve 300'den fazla kişi yaralandı.

Lübnan sivil savunması da birçok bölgede çok sayıda yangın çıktığını bildirdi. İletişim cihazlarının patlamasının ardından yaklaşık on beş araba ve onlarca iki tekerlekli aracın da alev aldığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri konu ile ilgili gazetecilere verdiği demeçte, “Sivil nesnelerin silaha dönüştürülmesi değil, etkin bir şekilde kontrol edilmesi çok önemli. Bu herkes için geçerli ve hükümetlerin uygulayabileceği bir kural olmalı " dedi.

Bu cihazları patlatmanın mantığının, büyük bir askeri operasyon öncesinde önleyici saldırı gerçekleştirme amacı taşıdığını belirten Gutteres, “Dolayısıyla olay başlı başına önemli olduğu kadar Lübnan'da ciddi bir tırmanma riskinin bulunduğunu doğrulayan bir işarettir . Bu gerilimi önlemek için her şey yapılmalı” diye konuştu.