Kuzey ve Doğu Suriye halkları İmralı tecridine karşı alanlara çıktı

Çilaxa, Girkê Legê, Dêrik ve Til Koçer’de halklar İmralı’daki işkence sistemine karşı alanlara çıktı.

Cizre kantonuna bağlı Çilaxa, Girkê Legê, Dêrik ve Til Koçer halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik işkence ve soykırım sistemini kınamak için Çilaxa'da yürüyüş düzenledi. 

Yürüyüşe dört kentten yüzlerce sivil toplum kuruluşu, Kongra Star üyesi, Şehit Aileleri Meclisi, belediye meclisi, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği üyeleri katıldı. Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu'da barışın anahtarıdır" pankartları taşındı.

‘İMRALI DİRENİŞİNDEN GÜÇ ALIYORUZ’

Yürüyüş belediye meclisi önünden Şehit Mahsum Meydanı'na kadar devam etti. Burada konuşan Çilaxa Halk İnisiyatifi üyesi Salih Sefo, şöyle dedi: 

“Bu sistemle halkı yok etmek istiyorlar. Ama planları belliydi. Biz, bölge halkı, onların politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Bu planları boşa çıkarmak için ayağa kalkacağız ve gücümüzü İmralı direnişinden alacağız. Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız."

Kongra Star Çilaxa üyesi Nezha Seyfûdin ise şunları söyledi: "Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, halkın, tüm insanlığın özgürlüğüdür. Bunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzden Önder Abdullah Öcalan'a karşı bir işkence ve soykırım sistemi yürütüyorlar. Ama Önderlik direniyor ve biz de onun fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele alanlarında olacağız. Önderlik sayesinde başarılar elde ettik. Onu aramızda özgür bulmak için mücadele etmeliyiz."