Cizre kantonu halkı İmralı işkence sistemine karşı yürüdü

Cizre kantonu halkı, İmralı işkence sistemine karşı Dirbêsiyê’de yürüyüş düzenledi.

ÖNDER APO YÜRÜYÜŞ

Cizre kantonuna bağlı Dirbêsiyê, Til Temir ve Zirgan halkı, İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik işkence sistemine karşı Dirbêsiyê’de kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Dirbêsiyê’deki Özgür Kadın Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte, Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı ve "Rêber Apo’nun özgürlüğü halkların özgürlüğüdür" yazılı pankartlar açıldı. Yürüyüş boyunca "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

'ÇÖZÜM ABDULLAH ÖCALAN'IN PARADİGMASINDA'

Şehitler Meydanı’nda sona eren yürüyüşte, Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi üyesi Fadî Hesen bir konuşma yaptı. Fadî Hesen, Ortadoğu’daki sorunların çözümünün Abdullah Öcalan’ın paradigmasını hayata geçirmekle mümkün olduğunu belirterek, "Rêber Abdullah Öcalan, inkâr, soykırım ve baskı sistemine karşı İmralı’yı özgürlük paradigmasının yayıldığı bir merkez haline getirdi" dedi.

Til Temir’den eyleme katılan Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi üyesi Ayhan Yûnis ise tüm halkları, kadınları ve gençleri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Yürüyüş, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Berxwedan jiyan e" sloganlarıyla tamamlandı.