Cezaevi önünde tecrit protesto edildi

İzmir’de cezaevi önünde buluşan tutsak yakınları, "Kürt Halk Önderi ile görüşülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Davamızın peşini bırakmayacağız" dedi.

ÖZGÜRLÜĞE SES VER

İzmir’de Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE- TUHAYDER) ve tutsak yakınları tarafından başlatılan “Özgürlüğe Ses Ver” eylemi devam ediyor. Buca Kırıklar Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde düzenlenen eyleme Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve çok sayıda tutsak yakını katıldı. “Tecride hayır” yazılı önlüklerin giyildiği eylemde “Adalet için tecridi kıralım. Toplumsal barış için özgürlüğe ses ver” yazılı pankart taşındı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Zindanlar boşalsın, tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

'İMRALI TECRİDİ SONA ERENE KADAR EYLEMDEYİZ'

Tutsak yakını Medine Kaymaz, cezaevlerinde Kürtçe konuşmanın, kitap okumanın yasak olduğunu belirterek, "Gecenin bir yarısı gidip tutsakların koğuşlarını basıyorlar, eşyalarını, kitaplarını alıyorlar. Ama biz davamızın peşini bırakmayacağız. Kürt Halk Önderi ile görüşülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Siz eğer bu mücadeleyi bir-iki günlük sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu zulüm dilimizin, kimliğimizin, ülkemizin üzerinden kalkmadıkça bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.