Gazze’deki hava saldırılarında en az 18 ölü daha

Gazze Şeridi'ndeki sivil savunma yetkilileri pazartesi günü, İsrail'in Filistin topraklarına düzenlediği hava saldırılarında en az 18 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. 7 Ekim’den bu yana ise 41 bin 226 kişinin öldüğü açıklandı

Cenazelerin kaldırıldığı El Awda Hastanesi'nden bir doktor AFP'ye yaptığı açıklamada, Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında El Kassas ailesinin evinin vurulmasının ardından 12 kişinin öldüğünü belirtti. 

Sivil Savunma, 10 kişinin öldüğünü doğrularken Gazze Şehri'nin güneyindeki Zeytun mahallesinde Bassal ailesine ait bir eve düzenlenen hava saldırısında 6 Filistinlinin daha öldüğünü ifade etti. 

Sivil Savunma'ya göre Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta Abu Şaar ailesine ait bir eve düzenlenen hava saldırısında da iki kişi hayatını kaybetti.

Hamas hükümetinin Sağlık Bakanlığı, İsrail ile on ikinci ayına giren savaşın başlamasından bu yana Filistin topraklarında ölenlerin sayısının 41 bin 226'ya yükseldiğini duyurdu. Son 24 saat içinde en az 20 kişinin öldüğü belirtilen açıklamada, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 95 bin 413 kişinin yaralandığı ifade edildi.