GÜNDEM 16 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İsviçreli hukukçu Urs Matsinger, modernite güçlerini karşısına alan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sosyal bilim açısından çok ciddi işler yaptığını; yeni dünya düzenini sarstığını, üstelik bunu tecrit altında sürdürdüğünü söyledi.

- Jîna Emînî'nin katledilmesinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen protestolarda katledilenlere dair etkili tek bir soruşturma yürütülmedi. Yasal ve fiili baskılar arttırıldı.

- Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Avrupa Konseyi (AK) üyelerine gönderdiği mektupta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit karşısında sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

- DEM Parti, dört gün boyunca süren konferanslarının sonuç bildirgesini açıklayacak

- Meyman Yayınevi, Kürt Kültür Festivali'ne yeni 5 kitabı ile ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Özgürlük Kazanacak" çizgi roman kitabıyla hazırlanıyor. Yayınevi çok dilli eserleriyle de festival alanında olacak.

- AKP iktidarı, 2013’ten itibaren ilişkilerinin bozulduğu Mısır’ın pozisyonunda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen yeniden diplomatik ilişkiye başladı. İlişkiler neden bozuldu, niye düzeldi?