‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi: Tutsak yakınları kararlı

Tutsak yakınları "Özgürlüğe ses ver" eyleminde bir kez daha cezaevlerindeki hukuksuzluklar kaldırılana kadar direnişte kararlı oldukları mesajını verdi.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm kampanyası kapsamında Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının başlattığı “Özgürlüğe ses ver” eylemi devam ediyor. 

İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirilen eyleme, çok sayıda kişi katılırken,  "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı açıldı. Eylemde, "Özgürlüğe ses ver" yazılı önlükler giyildi ve şapkalar takıldı.

Eylemde bir konuşma yapan MATUHAYDER Eş Başkanı Dilek Sönmez Demir, "Biz 'Özgürlüğe ses ver' eylemini, cezaevlerinde sürdürülen haksız, hukuksuzluklar kaldırılana kadar; yaşanan bütün bu hak ihlalleri kaldırılana kadar sürdüreceğiz" dedi.

Daha sonra oturma eylemine geçildi ve bu sırada "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Tecrit insanlık suçudur” ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

Oturma eylemi alkış ve zılgıtlarla son buldu.