Xelîl: Herkes saldırgan Türk devletine tavır almalı

TEV-DEM Yürütme Konseyi'nden Xelîl, Rojava ve Şengal'e saldıran Türk devletine karşı halkları, uluslararası güçleri tavır almaya çağırdı. Xelîl, Türk devletinin söz konusu saldırılarla DAİŞ'i kurtarmak istediğini de söyledi.

Aldar Xelîl Türk devletinin başta Kürtler olmak üzere halkların iradelerini kırmak ve kurulan demokratik sistemi boğmak için saldırdığını belirterek Kürtleri, Kuzey Suriye halklarını ve uluslararası güçleri Türk devletine tavır almaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Türk devletinin gece saatlerinde Şengal ve Rojava’nın Karaçox bölgesine ilişkin geliştirdiği saldırılara ilişkin ANF'ye konuştu...

'DAİŞ'İ KURTARMAK İSTİYORLAR'

Xelîl, şunları belirtti: “Rojava Devrimi’nin başlangıcından bu yana Erdoğan ve Türk devlet yetkilileri açıklamalarında, hiçbir zaman sınırlarında Kürtler öncülüğünde demokratik bir sistemin kurulmasını kabul etmeyeceklerini belirtiyorlardı. Zaman zaman El Nusra, zaman zaman DAİŞ, en son direkt kendi ordularıyla Şehba’ya girerek Rojava Devrimi’ni boğma çabalarını sürdürdüler. Şimdi de Rakka’da DAİŞ’in daraldığını, Musul’da da kırıldığını ve DAİŞ'in bitişinin yakın olduğunu görünce onu kurtarmak için saldırılarını artırdı.”

'HALKIMIZ TAVRINI ORTAYA KOYMALI'

Xelîl, Türk devletinin bu saldırılarla Erdoğan’ın Amerika’ya gidişi öncesi yeni bir durum yaratarak Amerika’yla pazarlık yapmayı hedeflediğini söyleyerek, "Şengal ve Rojava saldırıları birlikte düzenlendi. Amacı halkların özgür geleceğini yaratmasına müdahale etmektir. Onlar hiçbir zaman halkımızın Kuzey, Güney, Rojava Kürdistan, Şengal ve Kuzey Suriye’de kendi iradeleriyle yaşamasını kabul etmiyorlar” dedi.

Son saldırıların Kürt halkının ve halkların irade olmasına karşı geliştirildiğine dikkati çeken Xelîl, “Yurt içinde ve yurt dışında tüm halkımız bu saldırılara karşı tavrını ortaya koymalı ve çeşitli yöntemlerle demokratik eylemliliğini geliştirmelidir” diye konuştu.

‘ULUSLARARASI GÜÇLER TAVRINI NETLEŞTİRMELİ’

QSD ve YPG güçlerinin şu anda Rakka’yı özgürleştirmek amacıyla Fırat’ın Gazabı Hamlesi’yle DAİŞ’e karşı çok önemli bir hamle yürüttüklerine vurgu yapan Xelîl, şöyle devam etti:

“Türk devletinin şu an üzerimize geliştirdiği saldırı gösteriyor ki, Türk devleti DAİŞ karşısındaki mücadelemizi başarmamızı istemiyor ve DAİŞ’e yardımcı oluyor.

Uluslararası güçlerin de tavrını netleştirmesi gerekiyor. Onlar bizimle DAİŞ’e karşı mücadele mi etmek istiyorlar, yoksa bu saldırıları gerçekleştiren Türk devletiyle mi hareket etmek istiyorlar... Herkes tavrını netleştirmelidir. Öyle ortada kalma kabul edilmez."

‘KUZEY SURİYE HALKLARI GELECEKLERİNE SAHİP ÇIKMALI’

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, son olarak tüm Kuzey Suriye halklarını geleceklerine sahip çıkmaya davet ederek, şunları söyledi: “Arabı, Süryanisi, Kürdü vb. Kuzey Suriye halkları biliyor ki, Rojava Kurdistan’da ve Kuzey Suriye’de demokratik bir sistem kuruluyor ve bütün halkların temsilcileri var. Bu sistem bütün halklarındır. Tüm halklar kendi gelecekleri için yürütülen direnişe sahip çıkmalıdır. Nerede olursa olsun, tüm Kuzey Suriye halkları Türk devletinin halkların geleceğini boğmak, iradesini kırmak için geliştirdiği bu saldırılara karşı demokratik eylemselliğini sürdürmelidir.”