108 hukuk örgütü: Türk devletinin saldırıları savaş suçudur

108 hukuk örgütü, İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının savaş suçu olduğunu ifade etti.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin 108 hukuk örgütünün hazırladığı raporda şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti, 20 Kasım sabahı erken saatlerde halkı katletmek amacıyla sivillere, altyapı ve sağlık merkezlerine yönelik saldırılarında savaş suçu boyutuna varan suçlar işledi. Bu saldırılar, başta ABD ve Rusya Federasyonu olmak üzere Suriye'deki çatışmada aktif olan güçlerin onayıyla gerçekleştirilmiştir.

Türk hükümeti Kobanê'de eskiden Korona hastanesi olan şimdiki Çocuk Hastanesi’ni hedef aldı. Uluslararası hukuka göre bu saldırı bir savaş suçudur. Ayrıca askeri uçakların ilk saldırısının ardından enkazdan yaralıları kurtarmak isteyen siviller de Dêrik bölgesi kırsalında bombalandı.

Bu eylem tüm uluslararası yasalara aykırıdır. Aynı zamanda 1945 tarihli Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ikinci maddesine göre başka bir ülkeye karşı düşmanlık eylemidir ve savaş suçu sayılmaktadır."