2 HRE savaşçısı şehit düştü

HRE, 15 Nisan’da Efrin bölgesinde Cilo Baliya ve Xabur Efrin adlı savaşçıların şehit düştüğünü açıkladı.

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), açıklamasında şunları belirtti:

“Efrîn’de Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında işgalci Türk devletine karşı mücadelemiz kesintisiz bir şekilde sürüyor. Cilo Baliya ve Xabur Efrin yoldaşlarımız 15 Nisan’da Efrin bölgesinde görevini icra ederken şehit oldu.

2011’deki Suriye genelinde Baas rejimine karşı gerçekleşen halk serhildanlarında, Rojavayê Kurdisan’da da Kürt halkı Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde kentlerini bir bir özgürleştirdi. Devrim sürecinden neredeyse etkilenmeyen yer kalmadı. Direniş alanından olan Cilo yoldaşımız, 2012’de Efrin bölgesinde YPG kuruluşunun daha ilk adımlarından etkilenerek saflarımıza katılanlardan oldu. YPG’nin El Nusra ve DAIŞ gibi çete gruplarıyla savaştığı dönemde Cilo yoldaş da Şehba ve bölgelerinin özgürleştirme hamlelerinde yer aldı. Aynı zamanda Efrin’de işgalcilere karşı 58 süren direnişte yer alan Cilo yoldaşımız en ön cephelerde yer aldı. Evli ve 3 çocuk babası olan yoldaşımız bölgenin korunması ve güvenliğini sağlanması noktasında kendisine engel olarak görmemiştir. Efrin işgali ardından doğduğu ve büyüdüğü Efrin topraklarına geri dönmek için eğitimlerde komutanlık düzeyinde kendini eğitmiştir. Şehba ve diğer bölgelere zorla göç ettirilen Efrinli halkımızın acılarını yakında gördü ve hissetti. Cilo yoldaşımız gerek ülkesine gerek halkına ve gerek yoldaşlarına karşı sorumluluk sahibi biriydi. Bu yüzden yakaladığı kişiliği gibi kendi yürüttüğü faaliyetlerinde de duyarlı ve titizdi. Kendisine verilen görev ve sorumluluklar karşısında açık ve netti.

Xabur Efrin yoldaş toprağına bağlı her yurtsever gibi özgür düşünceden etkilenmiş ve Efrin’i işgal eden düşmandan hesap sormak için saflarımıza katıldı. Çelikten iradesiyle kalkan kesildiği teslimiyeti kabul etmemiş ve Efrin’e dönmek için verdiği mücadelede daima ısrarlı oldu. Xabur yoldaşın öncelikli amacı halkıyla birlikte özgürleştirilmiş Efrin’e dönmekti. Genç yaşında büyük amaçlarla kişiliğini oluşturmuş ve büyük sorumluluklar üstlenmiş olan Xabur yoldaşımız şehadete erken ulaştı. Aynı hayali kurduğumuz yoldaşımızın hedeflerini kesinlikle yerine getireceğiz.

Cilo Baliya ve Xabur Efrin yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Cîlo Baliya

Adı ve Soyadı: Mehmûd Îbrahîm

Anne Adı: Emine

Baba Adı: Cemal

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn bölgesi / 15 Nîsan 2023

***

Kod Adı: Xabûr Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Herêma Efrîn / 15 Nîsan 2023”