2 QSD’li şehit Şedadê’ de sonsuzluğa uğurlandı

DAİŞ çetelerinin 10 Mayıs'ta Dêrazor'a saldırısı sonucu şehit olan QSD savaşçıları Elî El Elêwî ve Mihemed El Receb, Şedadê’de son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

DAİŞ çetelerinin 10 Mayıs günü Dêrazor’un doğusunda bulunan Şihêl kentindeki QSD kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirdikleri saldırıda şehadete ulaşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları Elî El Elêwî ve Mihemed El Receb, Şedadê’deki Şehitler Şehitliği’nde düzenledikleri bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

10 Mayıs’taki saldırıda 3 QSD savaşçısı şehit olmuş, 7 savaşçı da yaralanmıştı.

Şedadê halkının katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ewde Hisên, Kuzey ve Doğu Suriye güçlerinin halka yönelik tüm komplolara karşı direneceğini, bu uğurda gerekirse daha fazla şehit vermeye hazır olduklarını belirtti.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Şedadê Askeri İlişkiler Ofisi Üyesi Mihemed El Idêb mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından şehit Elî El Elêwî ve Mihemed El Receb’in şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve “Şehîd Namirin” ve "Bi Can bi Xwîn Em bi te re ne Ey Şehîd"  sloganları eşliğinde toprağa verildi.