24 saatte 40’ı aşkın bölge bombalandı: 12 şehit, 12 yaralı

İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’de 24 saat içerisinde 40’ı aşkın bölgede özellikle sivil alt yapıları bombaladı, 6 yurttaş ve 6 İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit oldu, 12 kişi de yaralandı.

Türk devleti 5 Ekim Perşembe günü Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını tırmandırdı. Kentler, kasabalar ve köyler saldırıların doğrudan hedefi oldu. Saldırılarda 3 elektrik istasyonu, 4 petrol tesisi, 2 su ve benzin istasyonu bombalandı.

Sivil alanların hedeflendiği saldırılarda 6 sivil ve İç Güvenlik Güçleri’nin 6 üyesi şehit düşerken, 2’si İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 12 kişi de yaralandı.

Saldırılar, Türk hükümetinin sivil alt yapıları doğrudan hedef alarak savaş suçları işleyeceklerini açıkça ilan etmesi ardından gelişti.

Saldırılarda Hesekê Kantonu, Qamişlo Kantonu, Kobanê’nin yer aldığı Fırat Bölgesi, Efrîn-Şehba bölgesi ve Minbic hedef alındı. Toplamda 40’ı aşkın bölge bombardımana maruz kaldı.

Hesekê’deki Himê su istasyonu gibi bazı sivil altyapılar defalarca bombalanarak hizmet dışı bırakıldı. Aynı bölgedeki Mişêrfê Himê köyünde bir fabrikada 3 işçi yaralandı.

Qamişlo kantonunda baraj, elektrik istasyonları ve petrol istasyonları bombalandı. Fırat Bölgesi ve Efrîn-Şehba hattında çok sayıda köy bombalandı ve can kayıpları yaşandı. Ayrıca tüm bölgelerde ağır maddi hasarlar oluştu.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinin 3 km güneyindeki Til Hebeş köyüne hava saldırısında 6 İç Güvenlik Güçleri şehit oldu, 2’si yaralandı.