29 Uyuşturucuyla Mücadele Üyesi şehit düştü, Özerk Yönetim ulusal yas ilan etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyesi 29 kişinin şehit düştüğünü açıkladı; 3 gün ulusal yas ilan etti.

İşgalci Türk devletinin Dêrik'te Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri'ne yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama yapan Özerk Yönetim, saldırılarda 29 üyelerinin şehit düştüğünü ve 28'inin de yaralandığını bildirdi.

Özerk Yönetim, Asayiş merkezini hedef alan bu saldırı ardından üç günlük ulusal yas ilan etti. 

Açıklama şöyle:

“Faşist Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları yıllardır devam ediyor. Bu saldırıların amacı bölgenin güvenlik ve huzurunu bozmak, halk ve askeri güçlerin teröre karşı mücadelesinin önünü almaktır. 8 Ekim'de Dêrik ve Rimêlan'da Uyuşturucuyla Mücadele Akademisi’nin de aralarında bulunduğu birçok noktaya hunharca saldırı gerçekleştirdi. Bu akademi, toplumu uyuşturucu etkilerinden korumak için 24 saat faaliyet içindeydi. Dirbêsiyê kırsalındaki tarım projelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda petrol alanı ile sivil alanlar bombalanmıştır. Saldırılar sonucunda çok sayıda çalışan yaralandı. Dün ve bugünkü saldırılarda Uyuşturucuyla Mücadele Biriminin 29 üyesi şehit oldu, 28 üye de yaralandı, yaralananların bazılarının durumu ağır. Bu düşmanca saldırı, Türkiye'nin bölgelerimize yönelik saldırılarına karşı uluslararası sessizlik ortamında gerçekleşti. Sessizliğin devam etmesinin Türk devletinin daha fazla katliam yapmasına yol açacağını daha önce de belirtmiştik. Dün gece yaşananlar bunu doğrulamıştır. Bu sessizlik ve ihmal faşist rejimin baskısını arttırıyor.  Halkımıza ve bölgelerimize yönelik saldırılara karşı kamuoyunun ahlaki sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir.

Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen işgalci Türk devletinin bu saldırılarını kınıyoruz. Uluslararası sessizliğin Türk devletinin halkımıza karşı sürdürdüğü düşmanlığına doğrudan destek olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Türk devletinin güvenli bölgelerimize, halkımıza ve askeri güçlerimize karşı sürdürdüğü ihlallere karşı uluslararası tutumun açık olması gerekiyor. Güçlerimiz ve halkımız DAIŞ’a karşı yürütülen savaştı binlerce fedakarlık yapmış ve dünyayı DAIŞ’tan korumuştur. Ancak ne yazık ki halkımızın DAIŞ destekçilerinin soykırım saldırılarına maruz kaldığı bir dönemde uluslararası toplum seyretmekle yetiniyor.  

Halkımız ve kazanımlarımızı korumaya devam edeceğiz. Meşru müdafaa hakkına bağlı kalarak, toplumumuzun iradesini ortaya çıkarmaya, onurlu yaşam ısrarını sürdüreceğiz.

Şehitlerimizin anısına tüm bölgede 3 günlük yas ilan ediyoruz.”