8 şehit daha uğurlandı

Türk devletinin Dêrik’e saldırısında katlettiği 29 Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyesinden 8 şehidin cenazesi Til Hemis, Til Koçer ve Tirbespiyê ilçelerinde son yolculuklarına uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 8 Ekim’de Dêrik’e düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 29 Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyeleri için cenaze törenleri düzenleniyor.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Hemis, Til Koçer ve Tirbespiyê ilçelerinde düzenlenen cenaze törenleriyle 8 şehit sonsuzluğa uğurlandı.

TIL HEMÎS

Şehit Ezîz Ebdo ve Feyad El Hedmûl’ün için düzenlenen törene sivil toplum örgütleri, meclisler üyeleri, İç Güvenlik Güçleri, siyasi parti temsilcileri, askeri güçler ve Kongra Star üyeleri karşıladı. Kitle törende şehitlerin fotoğrafları taşındı.

Şehit Eziz Ebdo için cenaze töreni Hesekê’de bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde, Şehit Feyad El Hedmol için ise Qamişlo’da bulunan Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde düzenlendi. Şehitler düzenlenen törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

TIL KOÇER

Til Koçer’de Mihemed El Eswed, Yezen El Kiço, Ebdüleziz Osman ve Mihemed Xalid için Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde tören düzenlendi ve cenazeleri Til Koçer ilçesine götürüldü.

Til Koçer'de 3 şehidin cenazesi sloganlarla karşılandı. Şehitler düzenlenen törenin ardından Şehit Igab El Eswed Şehitliği’nde toprağa verildi.

TIRBESPIYÊ

Qamişlo'da Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde ve Şehit Dalil Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen merkezi törenlerin ardından Tirbespiyêli olan Mihemed El Wero ve Çilaxalı olan Ebdulwahid El Ehmed’in cenazeleri halk tarafından karşılandı. Şehitler Dugurê köyünde bulunan Şehit Dilşêr Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.