3 QSD şehidinin kimlikleri açıklandı

QSD, Türk devletinin Hol ve Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarında şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Hesekê’nin Hol ilçesine bağlı Qeyrewan köyüne ve Eyn Îsa’nın Fatsê köyüne yönelik Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini yaptığı yazılı açıklamayla paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İşgalci Türk devletinin, Hol ilçesinin kuzeyindeki Qeyrewan köyüne yönelik hava saldırısında, savaşçılarımız Egab Til Koçer ve Ramî Til Hemîs şehadete ulaştı. Ayrıca işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’nın doğusundaki Fatsê köyüne yönelik bombalı saldırısında ise yoldaşımız Xelef El Îbrahîm şehit oldu.

Yoldaşımız Bender Til Koçer, Şemer aşiretine mensup emekçi bir aile içinde büyüdü. Cizre Bölgesinin DAİŞ çetelerinden kurtarılmasından sonra YPG’ye katıldı. Binlerce yoldaşı gibi Til Koçer, Til Hemîs ve Til Birakê halkının kendilerini terörden kurtarma çağrısına yanıt verdi. O bölgelerin kurtarılma hamlelerine kahramanca katıldı. Askeri düzeyini ilerletmek için 3 askeri ve fikri devreye katıldı. Şengal, Cizre, Dêrazor, Reqa ve Mergede bölgelerinin kurtarılması hamlelerine kutladı. Son olarak Hol ve Til Hemîs’teki DAİŞ hücrelerine yönelik operasyonlara katıldı. Til Hemîs’in güneyi ve Hol ilçesinin doğusundaki köylerde bulunan terör üslerinin yok edilmesinde önemli bir rol oynadı. Özellikle DAİŞ çetelerinin suçlarının, Hesekê’deki Sînaa Cezaevi’ne yönelik saldırının ve silah depolarının bulunduğu bölge olan Qeyrewan köyünde öncü rol oynadı.

Bender yoldaş, halkının ve şehitlerin değerlerine bağlıydı ve görevlerinde alçakgönüllüydü. Bölgedeki tüm halkı ve bileşenlerini korumakta hiçbir zaman ikilem yaşamayan bir savaşçıydı. Çalışması, mücadelesi ve askeri uzmanlığı sonucu Hol’deki Lîwa’nın komutanı oldu. Bender yoldaş halkın ve şehitlerin değerlerine bağlıydı, görevlerinde alçakgönüllüydü. Bir savaşçı, yerel halkı tüm bileşenleriyle savunmaktan çekinmedi. Sıkı çalışması, mücadelesi ve askeri uzmanlığı nedeniyle Hol'deki Liwa'nın komutanı oldu.

Yoldaşımız Ramî Til Hemîs, 2017’de güçlerimizin raflarına katıldı. Ramî Til Hemîs, Kuzey ve Doğu Suriye’deki askeri ve güvenlik güçleri içinde bireyleri bulunan yurtsever bir aileden geliyor. Yoldaşımız Ramî, askeri görevini Hol, Şedadê ve buna benzer DAİŞ’ten kurtarılan bölgelerde ikilem yaşamadan yerine getirdi. Son olarak Qeyrewan köyü başta olmak üzere Hol ve Til Hemîs bölgelerinde DAİŞ hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonlara katıldı. Bu köy, DAİŞ'in bölgeye yönelik terör saldırılarının merkeziydi. Hesekê’deki Sînaa Cezaevine yönelik saldırı için hazırlıkların ve silah depolarının bulunduğu köydü.  

Yoldaşımız Xelef Îbrahîm ise İşgalci Türk ordusunun Eyn Îsa’nın doğusundaki Fatisa köyüne düzenlediği saldırıda şehit oldu.  Xelef yoldaşımız, işgalci Türk devletinin halkımıza ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik terörünü arttırdığı 2020 yılında güçlerimizin saflarına katıldı. Xelef yoldaşımız Eyn Îsa ve Reqa’da öncelerde bulundu.

Şehit ailelerine ve tüm savaşçılarımıza başsağlığı diliyoruz. Katil ve düşmanlardan intikam almamıza hiçbir şey engel olmayacak. Şehitlerin hayallerini ve umutlarını güven ve barışın hakim olduğu bir ülkeyi inşa edene kadar şehitlerin izinde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

ŞEHİTLERİN KİMLİK BİLGİLERİ

Kod adı: Igab Til Koçer

Adı ve soyadı: Bender El Mizel

Anne adı: Şêxa

Baba adı: Mihemed Elî,

Doğduğu yer ve tarih: Til Koçer, 1989

Şehit düştüğü yer ve tarih: Qeyrewan, 5 Mayıs 2023

 

Kod adı: Ramî Til Hemîs

Adı ve soyadı: Ziyad El Îbrahîm

Anne adı: Wehda

Baba adı: Ehmed

Doğduğu yer ve tarih: Til Hemîs, 1987

Şehit düştüğü yer ve tarih: Qeyrewan, 5 Mayıs 2023

Kod adı: Bedîh

 

Adı ve soyadı: Xelef El Îbrahîm

Anne adı: Sebha

Baba adı: Mihemed Salih

Doğduğu yer ve tarih: Dêrazor, 1996

Şehit düştüğü yer ve tarih: Fatisa köyü, 4 Mayıs 2023.”