4 İç Güvenlik Güçleri şehidi uğurlandı

İşgalci Türk devletinin 5 Ekim’de Amûdê’nin Til Hebeş köyüne yönelik saldırısında şehit düşen İş Güvenlik Güçleri’nin 4 üyesi, şehitlere bağlılık sloganları arasında toprağa verildi.

Amûdê’de aralarında İç Güvenlik Güçleri üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi, şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri Yûnis El Mihemed, Selahedîn Hisên, Beşar Elî ve Mihemed El Celo’yu Şehit Îsmaîl Hogir Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurladı.

Şehit cenazeleri Dirbêsiyê Kavşağı’nda omuzlara alınarak şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Ehmed, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız ve savaşçılarımızın yanında olacağız” dedi.

İç Güvenlik Güçleri Temsilcisi Hisên El Sada ise, “Bu kahramanlar canlarını ülkeleri için feda etti. Bu şehitler yaşıyor” dedi. İşgalci Türk devletinin bölge halklarını birbirinden ayırmayı başarmayacağını vurgulayan El Sada, “Türk devletine söylüyoruz; biz bu topraklarda yaşıyoruz, siz yıksanız da ülkemizi yeniden kuracağız, kahraman Kürt, Arap, Süryani, Türkmen ve Çerkez halklarımızı birbirinden koparamazsınız. Bu topraklarda kalmaya devam edeceğiz, ölsek de bu topraklarda öleceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganlar arasında toprağa verildi.