4 şehit için açılan taziye çadırına ziyaretçi akını

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen 4 İç Güvenlik Güçleri üyesi açılan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı.

İşgalci Türk devletinin Qamişlo Kantonunun Amudê ilçesinin Til Hebeş köyüne yönelik hava saldırısında şehit düşehn İç Güvenlik Güçleri üyeleri Yûnis El Mihemed, Selahedîn Hisên, Beşar Elî ve Mihemed El Cilûd için taziye çadırı kuruldu.

Sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de aralarında bulunduğu ilçenin köy ve beldelerinden gelen yüzlerce kişi Cino Stadı’nda açılan çadırı ziyaret etti.

Taziyeye katılanları zılgıtlarıyla karşılayan her 4 şehidin ailesi de şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıdı.

Saygı duruşu ardından konuşan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Zîwer Elî, “Şehitlerimiz isimlerini tarihin sayfalarına altın harflerle yazdı. Özgür bir ülkenin inşası için şehitlerimizi örnek alıyoruz. Şehit aileleri çocuklarının görevlerini devraldı artık” dedi.

Kongra Star Üyesi Mîra Zoro ise, “Yüzyıllardır değerlerimize saldırıyorlar, mücadelemizden geri adım atmamızı istiyorlar” diye konuştu.

 Amûdê İlçesi Askeri Meclisi üyesi Berxwedan Bîco da şunları söyledi: “Katliam üzerine beslenen bu devlet şimdide savaş uçaklarıyla saldırıyor. Bizde büyük bir iradeyle bu saldırılara karşı direniyoruz. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz çünkü biz Önderliğin fikirleri üzerinde büyüdük.” 

 Amûdê İlçesi Halk Meclisi Eş Başkanı Selman Şêxê, “Saldırılarıyla halkımızı göçertilmek, bölgeyi işgal etmek ve bölgenin demografisini değiştirmeyi hedefliyor. Çünkü tüm bileşenleri içinde barındıran Özerk Yönetimi Sistemi, Kurdistan’daki işgalci güçler tarafından kabul edilmiyor” şeklinde konuştu.

Taziye sloganlarla son buldu.