6 Minbic şehidi için kitlesel uğurlama töreni

Türk devletinin hava saldırısı sonucu yaralanan çocuğu kurtarmaya giderken şehit düşen 6 Minbic Askeri Meclisi savaşçısı düzenlenen kitlesel törenle son yolculuklarına uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Minbic’in kırsal bölgelerini bombaladığı sırada yaralanan bir çocuğu kurtarmaya giderken SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Ocalan Bekir, Welat Nebo Mihemed, Mustefa El Ebdullah, Selamen El Xemîs, Ebdullah El Hemade ve Mustefa Derwîş Şehitlerin cenazeleri Fırat Hastanesi’nden alınıp konvoy halinde şehitliğe götürüldü. Burada konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş, “Minbic barış, sevgi ve onur şehridir. Bu özgürlük şehitleri kanı sayesinde elde edildi ve Minbic’in başı dik olduğu için düşmanın gözüne batıyor. Hiç kimse halkının iradesini kıramaz” dedi.

Şehit annelerine şehitlerin hedeflerini gerçekleştirene kadar mücadele sözü veren Derwîş’in konuşması ardından Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Elî El Ebo söz aldı. El Ebo, şehitlerin intikamlarını alacaklarını, kanlarını yerde bırakmayacaklarını, yeni bir Suriye ve onurlu bir yaşam kuracakları sözünü verdi.

Hiç kimseye sırtlarını dayamadıklarını, cephedeki askeri güçlerinin destekçisi olduklarını ifade eden El Ebo, “Hiçkimse hiçbir şekilde irademizi kıramaz” mesajı verdi.

Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rebî Izedîn ve Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal İşler Kurulu Eş Başkanı Farûq El Maşî de, şehit ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

Törenin sonunda şehitlerin şehadet belgeleri Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Ebû Îdo tarafından okunarak ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin cenazeleri annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.