9 Ekim Komplosu Halep’te protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu 25’inci yıldönümünde Halep’te yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle protesto edildi.

9 Ekim Komplosu’nun yıldönümünde organize edilen eylem, Şêxmeqsûd Mahallesi’nde gerçekleşti.

Aralarında sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyelerinin de olduğu yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte mahallenin doğusundaki Cebenat Meydanı'na kadar devam etti.

Burada bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşmalar yapıldı. Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê  mahallelerinin Genel Meclis Eş Başkanı Welat Mamo, "Önder Abdullah Öcalan, kapitalist devletlerin halka dayattığı işgali ve soykırım politikalarını reddetti, halk için çok büyük bir fedakârlık göstererek onları özgürleştirmeye çalıştı. Bu nedenle durmadan mücadele etmeliyiz. Hep alanlarda olmalıyız” dedi.

Suriye Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Zeyneb hebeş, “Önderliğimize karşı uluslararası komplonun başlamasının 25. yıldönümüdür. Önderliğimiz 24 yıl boyunca Suriye'de kaldı, mücadele etti, halkını eğitti ve örgütledi. Önder Abdullah Öcalan egemen sistemlerin yönetim modellerine karşılık ortak yaşama projesi olan ‘Demokratik Ulus’ yönetim modelini geliştirdi” şeklinde konuştu.

Zeyneb, halkları ve hukuk örgütlerini komploya karşı net bir tavır almaya ve tecridin sona ermesi için işgalci Türk devletine baskı yapmaya çağırdı.