Çilaxa ve Til Hemis halkı Türk devletini protesto etti

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Çilaxa ve Til Hemis’te yüzlerce kişi alanlara çıktı.

Türk devleti özellikle 28 Mayıs seçimlerinin ardından Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını tırmandırdı.

Hemen her gün SİHA’larla sivil yerleşim alanları doğrudan hedeflenerek ağır savaş suçları işleniyor.

ÇILAXA

Qamişlo kantonuna bağlı Çilaxa’da onlarca kişi, STK ve Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ile Kongra Star, Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği temsilcileri düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşte Rojava’ya dönük saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Şehit Masum Kavşağı’ndan harekete geçen halk, ilçe merkezine kadar «Bijî berxwedana gelan" ve "Bijî berxwedana Rêber Apo" sloganlarını atarak yürüdü.

İlçe meydanında eylemcilerin sayısı yüzleri buldu. Kongra Star Çilaxa Yönetim Üyesi Semer Hisên, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve işgal planlarının boşa çıkarılması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Çilaxa Halk Belediyesi Eş Başkanı Feysel Hisen, demokratik ulus projesi başarıya ulaşıncaya kadar direneceklerini ifade etti.

TIL HEMÎS

Til Temis’te de aynı amaçla bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Til Ehmed, Ebû Cirn, Ukaz be Ceza beldelerinin STK üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Halk trafik binası önünde yürüyüşe başladı. Sewami Kavşağı’na varınca burada bir miting yapıldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Til Hemis Eş Başkanı Xalib El Sadûn, saldırılara tepki gösterirken, Abdullah Öcalan’ın fikirlerini benimseyen halkın soykırım siyasetine karşı direndiğini vurguladı.

Sadûn, Kürt, Arap ve Süryani halkların birliğiyle birçok zaferin kazanıldığını ve bu zaferlerin Türk devletini rahatsız ettiğini söyledi.

Til Hemis Kültür Merkezi Üyesi Hedîl El Ebdullah ise Türk devletinin bölgenin kazanımları, güvenliği ve istikrarından intikam aldığı tepkisinde bulundu. Hedîl El Ebdullah, saldırılara karşı birlikte direneceklerini söyledi.