İç Güvenlik Güçleri: Türk devleti sivilleri katlediyor

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin 15 hava saldırısında 2 sivil ile güçlerine bağlı 6 şehidin olduğunu açıkladı.

İşgalci Türk devletinin hava saldırılarına ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, "İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine sabah saatlerinden (5 Ekim) bu yana gerçekleştirdiği 15'i aşkın saldırıda kontrol noktaları, altyapı, hizmet merkezleri, petrol istasyonları ve sivil yaşam alanlarını hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda insan yaralandı ve şehit oldu" dedi.

"İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik soykırım saldırılarını ve yol açtığı zararları kamuoyuyla paylaşıyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu bilgiler verildi:

- Hesekê kırsalındaki Serêkaniyê göçmenlerinin kaldığı Waşûkanî kampı çevresine iki hava saldırısı düzenlendi.

- Hesekê'nin kuzeybatısındaki Mişêrfê Himê köyünde hedef alınan bir fabrikada çalışan üç yurttaş yaralandı.

- Qamişlo Kantonu’nun Çilaxa ilçesinin kuzeyindeki barajın çevresi hedef alındı.

- Kobanê Kantonu’nun güneydoğusundaki M4 karayolu üzerindeki Xirab Îşkê köyü yakınlarında bir motosikletin hedef alınması sonucu iki yurttaş yaralandı.

- Yurttaşların yaşadığı; Kobanê, Til Temir ve Hesekê kentlerinin bazı köyler hedef alındı.

- Tirbespiyê’nin güneybatısındaki Gir Dahok köyü yakınlarında bir petrol istasyonu hedef alındı.

- Qamişlo Kantonu’nun Çilaxa ilçesine bağlı Al Qaws köyündeki petrol istasyonu hedef alındı.

- Til Temir ilçesinin güneyindeki Rikuba köyündeki su istasyonunun etrafındaki alan hedef alındı ve maddi hasar meydana geldi.

- Qamişlo Kantonu’nun Amûdê ilçesinin güneyinde yer alan Til Hebeş köyüne yönelik saldırıda İç Güvenlik Güçleri'nin 6 üyesi şehadete ulaştı.

Tüm halk bileşenlerimize sesleniyoruz: Birlik ve dayanışma içerisinde olmaya ve özellikle bölgelerimizi savunma konusunda kararlı olmaya devam etmelisiniz. Türkiye'nin halkımızın kazanımlarına, özgür ve saygın bir yaşama, bölgelerimizdeki iç barış ve istikrara yönelik saldırılara karşı mücadeleyi ve halkımızın sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”