İç Güvenlik Güçleri üyesi 2 şehit uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri üyeleri Omer Nayif El Heman ve Ebdu El Xelef, Minbic halkının sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Görevleri başındayken şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri Omer Nayif El Heman ve Ebdu El Xelef, yüzlerce kişinin katılımıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler için hazırlanan törene Minbic İç Güvenlik Güçleri üyeleri, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, siyasi parti, aşiret, sivil toplum kurumları ve Minbic Demokratik Sivil Yönetimi kurumları temsilcileri ile onlarca kişi katıldı.

Fırat Hastanesi önünde cenazeyi alan kitle, Minbic Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte söz alan temsilciler, şehitlerin devrimin kazanımlarını korumak için kalkan olduklarını belirtti.

İç Güvenlik Güçleri Subayı Ehmed Xelef, “Bugün toplandığımız bu kutsal yerde, ülkelerini savunmak için canlarını veren şehitlerin ruhu önünde eğiliyoruz. Şehitlerimiz, devrimin ve halkımızın istikrara kavuşması, ahlaklı bir topluma ulaşması ve her türlü saldırıya direnmesinin tek yolunun mücadele, fedakarlık ve şehadet olduğunu dünyaya kanıtladı” ded,

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed El Xelef, “Bugün çiçekler parkına iki yasemin ekiyoruz. Bu kahramanlar istikrar ve güvenliği sağlamak uğruna hayatlarını verdi” diye konuştu.

Törende ayrıca 2019 yılında Minbic’da şehit düşen 2 QSD ve Minbic Askeri Meclisi üyeleri ı Rengîn Nûh ve Haron Lêlon’un kimliği açıklandı.

Daha sonra İç Güvenlik Güçleri’nin iki şehidinin cenazesi Minbic Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.