İç Güvenlik Güçleri yeni bilançoyu açıkladı

İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik bombardımanı sonucunda 5’i sivil 6’sı İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 11 kişinin şehit düştüğünü duyurdu.

İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin yeni bilgiler paylaştı. İç Güvenlik Güçleri, “İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düşmanca saldırıları bugün gün boyu devam etti. İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçları bölgenin altyapıyı ve hizmet binalarını bombaladı. Bu saldırılar sonucunda şehit ve yaralılar oldu” dedi.

İşgalci Türk devletinin saldırıların yeni bilançosu şöyle:

Saldırı: İşgalci Türk devleti 21 yeri bombaladı. Bunların arasında altyapı, 8 yerleşim yeri ve İç Güvenlik Güçleri’nin 3 merkezi yer alıyor.

Saldırılar sonucunda 5’i sivil 6’sı İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 11 kişi şehit oldu. Ayrıca 8’si sivil 2’si İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Bombalanan yerler: Hesekê, Qamişlo, Til Temir, Kobanê ve Şehba bombalanan yerler.

Hesekê’de Mişêrfe El Hime köyü, Waşûkanî Kampı’nın çevresi 2 defa bombalandı. Kampın yakınındaki bir araba ve kente elektrik sağlayan Xerbî Barajı’na bağlı elektrik istasyonu bombalandı.

Qamişlo’da Çilaxa Barajı’nın çevresi, Amûdê’nin Til Hebiş köyü, Tirbespiyê ilçesinin Kerdahol köyüne yakın bir petrol bölgesi, Tirbespiyê’nin Seîde petrol istasyonu, Çilaxa ilçesine bağlı Aliyan bölgesindeki Al Qews petrol istasyonu, Qamişlo’nun güneyindeki elektrik istasyonu, Qamişlo’nun güneyindeki elektrik istasyonundaki bir askeri nokta, Tirbespiyê’nin Ewde petrol istasyonu, Tirbespiyê’nin Til Xatûn petrol kuyuları, Tirbespiyê’nin güneyindeki Şam hükümetinin Xirab Esker istasyonu hedef alındı.

Til Temir’de , Til Tawîl köyü, Rekbe köyünün su istasyonu ve Dirdara köyü bombalandı.

Kobanê de, Sirîn, El Qesif köyü, Kobanê’nin doğusundaki Çelebiye köyünde bir motosiklet M$ Karayolu’nda bombalandı.

Şehba Kantonu’nda bir SİHA, Şam hükümetinin Meyase köyündeki bir noktasını bombaladı, bombardıman sonucu 2 asker yaralandı.”