İmralı tecridi ve işgal saldırıları protesto edildi

PYD Gençlik Meclisi, Genç Kadınlar Birliği, Demokratik İslam Kongresi ile Kuzey ve Doğu Suriye halkları, İmralı tecridi ve işgal saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridi ve işgal saldırıları protesto edildi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Gençlik Meclisi, Cizîrê, Minbic ve  Reqa kantonları ile Halep’te ortak bir açıklama yaptı.

CIZÎR

PYD Gençlik Meclisi’nin açıklamasında, işgalci Türk devletinin, gerillayı hedef almak için Başûrê Kurdistan’ın köylerini boşaltmaya çalıştığı belirtildi.

Açıklamada Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için hukuki kuruluşlara görevlerini yerine getirme çağrısında bulunuldu.

ŞEHBA

Şehba'nın Ehdas beldesinin Til Sosin köyünde Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilerek, tecrit protesto edildi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele eden Kurdistan Özgürlük Gerillası selamlandı. 

Efrîn-Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hisên Berko, şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkarak her zaman alanlarda olan Şehba halkı selamlandı. Berko, Türk devletine Kurdistan topraklarını pêşkeş çeken Barzanî Ailesinin kazanamayacağını vurguladı. 

MINBIC

Minbic Kantonu Şehit Aileleri Meclisi tarafından 4 Nisan Stadı'nda yapılan açıklamada da işgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a 3 ay daha "disiplin cezası" verilmesi protesto edildi.

Türk devletinin siyasi tutsaklara yönelik saldırılarına karşı uluslararası sessizliğin kınandığı açıklamada, insan hakları örgütlerine ve CPT'ye tecridin sona erdirilmesi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulunuldu.

REQA

Reqa Kantonu Demokratik İslam Kongresi de bir açıklamayla işgalci Türk devletinin bölgeye ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını kınadı.

İşgalci Türk devletinin amacına ulaşmak için sürekli bahane aradığının vurgulandığı açıklamada, 13 yıldır Suriye'ye ve halklarına yönelik yapılan vahşi saldırıların bu bahanelerin kanıtı olduğuna dikkat çekildi.