İmralı tecridi ve saldırılar protesto edildi

Dêrik ve Amûdê halkı, İmralı tecridi ve soykırımcı saldırıları protesto etti, dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını sürdüren işgalci Türk devletine tepki gösteren Dêrik halkı, halkın hedef alınması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşe, Dêrik ve köylerinden gelen kurum, sivil meclisler, Şehit Aileleri Meclisi, siyasi parti, Kongra Star’ın yanı sıra Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin üyelerinden oluşan yüzlerce kişi katıldı.

Azadî Meydanı’nda başlayan yürüyüş merkez pazarda kitlesel bir mitinge döndü. Dêrik Kongra Star Yönetimi Binefş Ebdo, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi ve bölgeye dönük saldırıları kınadı.

Toplumun tüm kesimlerine, direnişçi halklara yönelik yürütülen soykırım planlarına karşı durmak için dayanışmayı güçlendirme çağrısı yapan Binefş Ebdo, "Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya ve zaferi elde edene kadar mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.


AMÛDÊ

Amûdê’nin doğusundaki Özgür Kadın Kavşağı’nda başlayan yürüyüşe ise Kürt, Arap, Süryanilerin yanı sıra meclis ve kurum temsilcileri de katıldı.

Halk Belediyesi önünde kitlesel mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Qamişlo Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Yusra Nayif, Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişini selamlayarak ağırlaştırılmış tecride tepki gösterdi.

Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin sayesinde bilinçlenen halkın, kapitalist sistemin soykırım politikalarına karşı mücadele yürüttüğünü belirten Yusra Nayif, “Önder Öcalan'ın fikirleri sayesinde halkın bir davası ve başarısı oldu. Bu kazanımlardan biri, bölge halkının haklarının güvence altına alınmasında büyük adımlar atan Özerk Yönetim'dir” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’a sahip çıkılması gerektiğini belirten Yusra Nayif, tecrit, soykırım ve işkenceye karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.