İmralı tecridi ve soykırım saldırıları protesto edildi

Tebqa kantonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit işkencesi ve soykırım politikaları protesto edildi.

Tebqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, "Dayanışmayla İmralı duvarlarını yıkalım ve Önder Apo’yu özgürleştirelim” sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe Tebqa halkı, Demokratik Özerk Yönetimi, meclislerinin temsilcileri, Suriye‘nin Geleceği Partisi, Zenûbiya Kadın Topluluğu, Kadın İç Güvenlik Güçleri ve Şehit Aileleri Meclisi temsilcileri katıldı.

Şehit Hevrîn Xelef Parkı önünde başlayan yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi binasına kadar devam etti.

Tebqa Kantonu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Eşbaşkanı Foza Mihemed, Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun üzerinden 25 yılı aşkın sürenin geçtiği belirtti. Foza Mihemed, komplonun dünya, yerel kapitalist ve ırkçı güçlerin çıkarlarını gerçekleştirmek, Kürt halkının tarihinin gerçeklerini çarpıtmak ve karalamak amacıyla planlı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİYLE DİRENECEĞİZ'

Foza Mihemed, şunları söyledi: “Komplo ve Önder Apo’ya yönelik işkence ve soykırım sistemi devam ediyor. Önderliğin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir bilgi alınmıyor. İnsan haklarıyla ilgili örgütlerin sessizliğinin kınıyoruz. Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleri temelinde faşizme direnmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu sistemi sona erdirerek Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyüteceğiz."

Eylemde “Bijî biratiya gelan” ve “Bê Serok Jiyan Nab”׳ sloganları eşliğinde güvercinler uçuruldu.