İşgal saldırıları ve komplo protesto edildi

Hesekê'de halk 9 Ekim komplosu ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Eylemlerde , Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar direnişin süreceği belirtildi.

Dirbêsiyê ilçesi ve Hesekê halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası 9 Ekim  Komplosu  ile  Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerine yönelik  9 Ekim 2019'da  gerçekleştirlen işgal saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

DİRBÊSİYÊ

Hac Sultan Camii önünde toplanan halk, ilçenin merkez çarşısına doğru yürüdü. Yürüyüşçüler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak, İmralı direnişini selamlayan sloganlar attı.

Merkez çarşısında konuşan Kongra Star Koordinasyon Üyesi Danyal Şêxî,  "Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgali, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları ve altyapıların hedeflenmesi, Önderliğe yönelik uluslararası komplonun devamıdır” diye belirtti.

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC)  Yönetim Kurulu Üyesi İmad Biro da şöyle konuştu:

"Önder Abdullah Öcalan iktidarların dayattığı köleliği kabul etmedi, bu yüzden ona komplo kurdular. Kurdistan Özgürlük Hareketi'ni yok etmek, halkı katletmek istiyorlardı. Ancak Önder Apo'nun direnişi tüm planları boşa çıkardı. Üzerimize ne kadar plan yapılırsa yapılsın, Önder Abdullah Öcalan'a ve şehitlere verdiğimiz sözü tutacağız.”

HESEKÊ

Hesekê kentindeki yürüyüş Mişerf mahallesindeki Sebax Meydanı'ndan başlayıp Til Hecer mahallesindeki Sinalko Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşte, "Halkın birliğiyle Türk faşizminin saldırılarını yeneceğiz" yazılı pankartlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.

Yürüyüş Sinalko Meydanı'nda mitinge dönüştü. Orada, Kongra Star Rojava Koordinasyon Üyesi Şeraz Hemo, "Uluslararası güçler, halkının Önder Apo'nun fikirlerine göre örgütlendiğini çok iyi biliyor, onların direnişini hiçbir güç yenemez. Hiçbir saldırı ve komplo Kuzey ve Doğu Suriye'deki güçlü sosyal ağı yok edemez. Direncimiz 10 kat artıyor” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerib Hiso da, "Düşmanın bize yönelik her türlü saldırı ve komploları direnişimizi zayıflatmayacaktır. Düşmanların saldırıları bizi korkutmuyor, işgalin yenilgiye uğratılmasına ve Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar direneceğiz” diye konuştu.

Eylem, sloganlarla son buldu.