'İşgal saldırılarına karşı direnişi sürdüreceğiz'

Qamişlo Halk İnisiyatifi işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direniş ve mücadeleyi büyütme sözünü yineleyerek, insan hakları örgütleri ve uluslararası kuruluşların sessizliğini kınadı.

Qamişlo Halk İnisiyatifi, Enteriyê Mahallesi’ndeki Qamişlo Yakıt İstasyonu yanı ve Cûdî Mahallesi’ndeki (Qanak Siwês) depoların yakınında işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı çadır eylemi başlattı. 

Eylem çadırında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve “Berxwedan Jiyan e” yazılı pankartları asıldı.

Enteriyê Mahallesi’deki eylemde Qamişlo Halk İnisiyatifi adına konuşan Silêman Ehmed, “İşgalci Türk devletinin halkımıza karşı işlediği suçları ve ihlalleri, bize gerçekliğini gösteriyor. İşgalci Türk devleti, tüm yasaları ihlal ederek, özgürlük çağrısında bulunan herkese saldırıyor” dedi.

Ehmed, “Rojava’nın halkına ihtiyacı var ve alanlara çıkarak eylemler düzenlemeliler” diye konuştu.

‘YAŞAMAK DİRENMEKTİR’

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Şemsêxan Gulo, “Bize yönelik her türlü saldırı ve şiddete karşı ‘Berxwedan jiyan e’ sloganıyla direneceğiz. Bugün işgalci Türk devleti tüm gücüyle bize saldırıyor, halkımızın iradesini ve ısrarını kırmak için bölgemizin altyapısını hedef alıyor” dedi.

Eylemde konuşan Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Zêdan, “Kuzey ve Doğu Suriye’de askeri güçler kurulduğunda, sadece terörist gruplara karşı savaştı, bölgenin güvenlik ve istikrarını sağladı” dedi.

Zêdan şöyle devam etti: “Uluslararası örgütler, büyük devletlerin ihlallerini meşrulaştırmak için çalışıyorlar. Bu nedenle bir devlet ya da bir örgüt, işgalci Türk devleti ve Erdoğan’ın bölgeye yönelik suçlarına karşı tek bir açıklama yapmadı” diye konuştu.

Eylem, Qamişlo Halk İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamayla sona erdi. İnisiyatif üyesi ve TEV-DEM üyesi Abid Îbrahîm açıklamayı okudu.

Qamişlo halkının işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı durma ve direniş kararı aldığı belirtilen açıklamada, eylerler saldırılara tepki gösterecekleri ve dünyaya seslerini duyuracakları ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası örgütlerin sorumluluklarını yerine getirmesi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını sonlandırması ve bölgenin hava sahasını kapatması gerektiği kaydedildi.

Çadır eylemi, “Berxwedan jiyan e", "Bijî berxwedana Qamişlo" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.