İşgal saldırılarına karşı uluslararası imza kampanyası

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal Diplomasi Platformu öncülüğünde başlatılırken, farklı ülkelerden birçok sivil ve demokratik kuruluş işbirliği yaptı.

7 Ekim’de "Acil Eylem Çağrısı: Kuzey ve Doğu Suriye'de İnsanlığa Karşı Savaşı Durdurun" başlığı ile başlatılan kampanya için İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde metinler hazırlandı.

Kampanya metninde tüm güçler ve uluslararası kuruluşlara, saldırılara karşı tavır almaları ve acilen adım atmaları çağrısında bulunuldu.

Kampanyaya kolektif imzalar kapsamında İspanya, Brezilya, Meksika, Şili, Kolombiya, Hindistan, Çin, ABD, Almanya, İngiltere ve Irak gibi ülkelerden 34 örgüt, hareket ve insan hakları kurumu katıldı. Bireysel imzalar ise giderek artıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal Diplomasi Platformu’ndan alınan bilgilere göre kampanyanın bitiş tarihi henüz belirlenmedi.

Toplanan imzalar daha sonra açık bir mektup eşliğinde Birleşmiş Milletler, Lahey Uluslararası Adalet Divanı ve diğer ilgili uluslararası kuruluşlara gönderilecek.