İşgalciler aralıksız bir şekilde Rojava’yı bombalıyor

Kuzey ve Doğu Suriye'de siviller ve sivil alt yapıları yoğun bombardıman altında bulunuyor. İşgalci Türk devleti, onlarca köy ve kenti aralıksız bir şekilde bombalıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları 19 Kasım'da yeni bir boyut kazandı. Onlarca savaş uçağı ile birlikte eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılar, yoğun top atışları ve SİHA'lar eşliğinde devam ediyor. Saldırılarda siviller ve sivil alt yapılar doğrudan hedef alınıyor. Ağır savaş suçlarına geçen her saat yenileri ekleniyor. 

ZIRGAN’DA İKİ KÖYLÜ YARALANDI

Hesekê Kantonu’na bağlı Zirgan ilçesinin Zêdiyê köyü yerel saatle 13.30 sıralarında SİHA ile bombaladı. Saldırıda 2 köylü yaralandı.

ÇILAXA’DA PETROL İSTASYONU VURULDU: İKİ MÜHENDİS YARALANDI

Aynı sıralarda Qamişlo Kantonu’na bağlı Çilaxa’nın doğusundaki Girhol köyünde bulunan Dîcle petrol istasyonunu bombaladı.

Saldırıda Saldırıda Yasir Setam ve Ebdulkerîm Ebdo adlı mühendisler yaralandı. Girkê Legê ve Qamişlo’daki hastanelere kaldırıldı.

QAMIŞLO’DA PETROL İSTASYONLARI BOMBALANDI

Qamişlo’ya bağlı Mela Ebas köyü yakınlarındaki Zerabe petrol istasyonu da bombalandı.

Benzer şekilde Tirbespiyê’nin 10 km kuzeyindeki Girdîm köyünde bulunan Seîde petrol istasyonunu hedef alındı.

Her iki istasyon petrol depolama yeri olarak kullanılıyor.

Yerel kaynaklara göre Rusya ve ABD güçlerinin gözleri önünde Tirbespiyê’deki petrol alanları bombalandı.

Seîde istasyonu aynı zamanda Qamişlo Kantonu’ndaki en büyük petrol istasyonu olarak biliniyor.

SİVİL ARAÇ HEDEF ALINDI

Qamişlo'da ayrıca  SİHA ile Mesref köyünde sivil bir aracı hedef alındı. Saldırıda üç kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların durumları hakkında bilgi alınamadı.

DÊRIK GECE BOYU BOMBALANDI

Dêrik’in Siwidikê ve Aliaxa köyleri savaş uçakları tarafından gece boyunca bombalandı.

TIL TEMIR’DE RUS-QSD ORTAK NOKTASI BOMBALANDI

Til Temir’de QSD ve Rusya’nın ortak bir noktası keşif uçakları tarafından hedef alındı. Saldırıda bir savaşçının şehit düştüğü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Aynı nokta yaralıları olay yerinden çıkarılmaya çalışılınca bir kez daha hedef aldı, iki QSD savaşçısının daha yaralandığı öğrenildi.

QAMIŞLO BOMBALANDI, YARALILAR VAR

Qamişlo kenti de hedef alınarak bombalandı, yaralıların olduğu bildiriliyor.

Qamişlo’nun batısındaki Himo köyü ile doğusundaki Til Zîwan köyü yerel saatle 12.30 sıralarında bombalanırken, eş zamanlı olarak Rimêlan beldesinde de hava hareketliliği yaşandı.

SİHA’lar Qamişlo’nun Mesref köyünde bir sivil aracı vurdu.  Bombardımanda 3 kişi yaralandı.

TIRPESPIYÊ’DE SİVİL HİZMETLER HEDEF ALINDI

Türk savaş uçakları Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê’nin doğusundaki tohum merkezi ile kuzeyindeki Şelhomiyê köyünü bombaladı. Yerel saatle 12.20’de bölgedeki hava hareketliliği devam ediyordu.

PETROL ŞİRKETİ BOMBALANDI

Öğleden sonra saldırılar daha yaygınlaştırıldı. Yerel saatle 14.00 sıralarında SİHA’lar Tirbespiyê’ye bağlı Girê Pîrê köyü ile petrol şirketini hedef aldı. 

Saldırılar sonucunda yangın çıktı, herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadı.

İŞÇİLER HEDEF ALINDI: 4 YARALI

Savaş uçakları Tirbespiyê güneyinde işçilerin aracını hedef aldı. Bu saldırıda Ebdurehman El Ehmed (22), Îbrahîm El Mihemed (43), Ebdulmunim Xelîfe (28) ve Ziyad El Hebîb (35) adlı işçiler yaralandı. Yaralılar Heyva Sor a Kurd Merkezi’ne kaldırıldı.

Tirpespiyê ilçesinin doğusundaki Ewda petrol sahası da bir kez daha hedef alındı. Sabah saatlerinde petrol alanı en az üç kez bombalandı.

AMÛDÊ’YE BOMBARDIMAN

Amûdê’nin batısındaki Til Hemdûn köyü ile Ezedîn Çolî mezrası yerel saatle 12.00 sıralarında saldırıların hedefi olmaya başladı.

TIL KOÇER’E HAVA SALDIRISI: YARALILAR VAR

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Til Koçer’in Elî Axa köyünü 4 kez bombaladı. Saldırıda yaralıların olduğu öğrenildi.

ÇILAXA’DA PETROL İSTASYONU BOMBALANDI

Türk devleti, Çilaxa’nın güneyindeki Girhok köyünde bulunan Dicle Petrol İstasyonu’nu SİHA’larla 3 kez bombaladı. Ambulanslar saldırının olduğu bölgeye hareket etti.

EFRÎN BÖLGESİNE 24 SAATTE EN AZ 1300 BOMBA ATILDI

Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer bölgeleri gibi Efrîn Bölgesi de yoğun bir şekilde saldırı altında bulunuyor.

Sadece son 24 saatte Efrin bölgesine bin 300’ü aşkın obüs, havan ve tank mermisi düştü.

Saldırılarda Şehba Kantonu’nda 14, Şera’da 7 ve Şêrawa’da 5 bölge hedef alındı.

Bombalanan yerler şöyle:

Şehba Kantonu: Semûqa, Til Medîq, Til Cîcan, Medûnê, Til Enab, Şêx Îsa, Minix Havaalanı, Şehba Barajı, Bêlûniyê, Til Rifet, Werdiyê, Sealê, Kefer Naya ve Eyn Deqnê.

Şera: Merenaz, Malikiyê, Şewarxa, Til Ecar, Elqemiyê, Îrşadiyê ve Tat Maraş köyleri.

Şêrawa: Meyasê, Bênê, Aqîbê ve Bir Qas köyleri ile Soxanekê ormanı.

Bu saldırılar sonucunda Şam hükümetinin 3 askeri yaşamını yitirdi, 2 asker de yaralandı. Bombardımanda maddi hasar da yaşanırken, boyutları öğrenilemedi.

ŞEHBA’YA SALDIRILAR SÜRÜYOR

Çarşamba sabahı saldırılar devam etti. Yerel saatle 08.40 sıralarında işgalci Türk devleti Şehba Kantonu’na bağlı Til Medîq ve Til Cîcan köyleri ile Şehba Barajı’nı bombalamaya başladı. Köylere yaklaşık 30 obüs mermisi isabet etti.

Yerel saatle 12.30 sıralarında Şehba'nın Xirnêta, Hesecê ve Samuqa köyü yeniden bombalandı. 

TIL RIFET BOMBALANIYOR

Yerel saatle 10.30 sıralarında Şehba Kantonu’na Til Rifet’e de saldırı başlatıldı. Özellikle Sinaa Mahallesi hedef alındı.

KOBANÊ’DE YOĞUN TOP ATIŞLARI

Eş zamanlı olarak Kobanê’nin Xirab Eto köy yoğun bir şekilde bombalanmaya başlandı.
          [album=18041]