İspanya Kongresi’nden Rojava’ya saldırılara tepki

İspanya Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Antón Gómez Reino, Rojava’ya saldırıları kınayarak, AB ve İspanya’yı karşı durmaya çağırdı.

İspanya Temsilciler Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda AB Karma Komisyonu Sözcüsü ve Avrupa Konseyi Vekili Antón Gómez Reino Türk devletinin Rojava’ya yönelik başlattığı saldırı dalgasını kınayarak, Avrupa Birliği ve İspanya'nın da buna karşı durması gerektiği belirtti.

A Coruña vekili Reino, “Kürt halkının, özellikle de Kobanê ve Rojava bölgesinin Türkiye tarafından maruz kaldığı bu yeni saldırı kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Reino, şunları ekledi: “İspanya Kongresi ve Dış İlişkiler Komitesi olarak Türkiye’nin bu saldırısını kaygı ve aynı zamanda öfke ile takip ediyoruz. Uluslararası yasaların bir ihlali olan bu saldırının, uluslararası toplum, özellikle de Avrupa Birliği ve İspanya tarafından şiddetle kınanması gerekmektedir. Erdoğan rejimi ve Türk devletinin Kürtlere ve bunun sonucu olarak insan haklarına ve uluslararası hukuka karşı gerçekleştirdiği bu saldırının Kongre tarafından da net bir şekilde kınanması için yarın (Pazartesi) girişimlerde bulunacağız.”