Özerk Yönetim’den ‘mülteci’ uyarısı: Ölüm yolculuğuna çıkmayın

Özerk Yönetim, Cezayir'de bir teknenin batması sonucu hayatını kaybeden çoğunluğu Kürtlerden oluşan mültecilerin ailelerine başsağlığı dileyerek, ailelerden çocukların “ölüm yolculuğuna çıkmasına izin vermemelerini” istedi.

5 Haziran günü Cezayir açıklarında mültecileri taşıyan bir gemi battı. 26 kişiyi taşıyan gemide 18 kişinin Suriyeli olduğu belirtildi. Aralarında kadın ve çocuklar da vardı. Sadece bir Suriyeli ve bir Cezayirlinin hayatta kaldığı açıklandı. Mültecileri taşıyan gemi İspanya’ya doğru yola çıkmıştı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi yaptığı yazılı açıklamada "Halkımız bir kez daha akrabalarının çıktıkları mülteci yolunda hayatlarını kaybettikleri bilgisini aldı. Bu yolda farklı halklardan binlerce kişi hayatını kaybetti” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Birkaç gün önce Cezayir açıklarında bölgeden birçok yurttaş hayatını kaybetmişti. Bu mültecilerin çoğunluğunu Türk devleti tarafından toprakları işgal edilen Efrîn ve Serêkanîyeli. Cezayirli görevliler dün cenazelerin okyanustan çıkarma çalışmasını bitirdi. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, insani ve ahlaki görevleri doğrultusunda Dış İlişkiler Dairesi aracılığıyla Cezayir’de batan gemide hayatını kaybeden yurttaşların cenazelerini hızlıca almak için çalışma yürütmekte.

Yakınlarını kaybeden ailelerimize başsağlığı diliyor ve halkımıza hayatlarını bu yolda tehlikeye atmaması çağrısında bulunuyoruz”