Özerk Yönetim: Kobanê direniş çizgisini savunacağız

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle açıklama yapan Özerk Yönetim, halkın birliğinin zaferi getirdiğini belirtti, "Kobanê direniş çizgisini savunmada kararlı ve inançlıyız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Özerk Yönetim’in mesajı şöyle:

“Kobanê direnişi, YPG ve YPJ öncülüğünde teröre karşı tarihsel direnişini inşa etti. Terör örgütü DAİŞ’in bölge ve Suriye’deki dinci bir devleti kurma hayalini yendi. Özgür ve onurlu bir yaşamı amaç edinen Kobanê direnişi, teröre destek veren güçlere bir mesaj verdi. Bu direniş, halkın zafere ulaşacağını ispat etti.

Bu tarihsel direniş, Kuzey ve Doğu Suriye’nin yıllardır süren direnişi için temel oldu ve 23 Mart 2019’da DAİŞ terör örgütünü yenilgiye uğratması ile taçlandı. Kobanê direnişi halkların direnişinde ve demokratik özerkliği inşada önemli bir aşamayı ifade ediyor. Kobanê direnişi, 58 gün boyunca süren Efrîn’in Çağın Direnişi’dir. Baxoz’daki direniş de özerk yönetim inşasını, işgal altındaki bölgeleri terör ve çetelerden ve demokrasi, özgürlük isteyen halklara karşı komplocu güçleri temizlemeyi amaçladı. 

Kobanê ve direnişinden söz ettiğimizde 2014 yılındaki tarihsel zaferi de anmamız gerekir. Bu nedenle 1 Kasım’da dünya Kobanê’ye desteğini sundu. Kurum, örgüt ve kişilerce yapılan dünyanın bu desteği, halkın gücünün birliğinde olduğunu gösteriyor.

Destek günü Kobanê direnişinin temelidir. Kobanê direniş ruhu, halkın karanlık güçler ve planlarına karşı birlik iradesini oluşturdu. 2. Dünya Savaş’ından bu yana örneğine rastlanılmayan bu direnişe dünyanın destek vermesini sağladı. Bu nedenle Kobanê direnişi bütün insanlık için terör ve yandaşlarına karşı direnişin özüdür.          

 

'ÖZGÜR TOPLUMU İNŞA EDENE DEK DİRENECEĞİZ'

Kobanê halkımızın direnişini, direnişe destek veren bütün dünya güçlerini ve Bakur, Başûr, Rojhilatê Kürdistan’dan Kobanê direnişine akın eken bütün gençleri anıyoruz. 8. yıl dönümü olan bugünü saygı ve minnetle anıyoruz. Kobanê, Kuzey ve Suriye’ye verilen desteklerin hâlâ etkisinin büyük olduğunu belirtiyoruz. Halkımız direniş ve öz savunma kararlığını gücünü bundan alıyor. Kobanê direniş çizgisini savunmada hâlâ kararlı ve inançlıyız. Kobanê desteği, halkımızın direniş tarihine eklendi.

Biz Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak Kobanê direnişi ruhu ile Efrîn, Serêkaniyê ve bütün işgal altındaki bölgelerde direneceğimizi ve terörü bozguna uğratıp halkımızın iradesine karşı yürüttüğü planı boşa çıkaracağımızı vurguluyoruz.

Destekle direniş kararımızda ısrarlı olduğumuzu bildiriyoruz. Bu destek, insanlığı terör yapılardan kurtarmada güçlü bir temel oluşturuyor. Bu münasebetle Kobanê, Kuzey ve Doğu Suriye’de direnen bütün bileşen halklarımızdan direnişçileri ve kız erkek şehit gençleri anıyoruz. Demokratik irademizi ve özgür toplumu inşa edene dek bu ruhla direneceğimizi söylüyoruz."