Özerk Yönetim: Qamişlo’daki SİHA saldırısında iki yurttaş şehit düştü

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Qamişlo’da gerçekleştirdiği SİHA saldırısında 2 yurttaşın şehit düştüğünü duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Qamişlo’da SİHA ile düzenlediği saldırıda iki yurttaşın şehit düştüğünü açıkladı.

Türk devletinin 24 Ekim’de düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Özerk Yönetim, “Türk devleti, Özerk Yönetim bölgelerindeki halkımıza dönük soykırım politikalarını gerçekleştirmek, istikrarı yok etmek ve kaos çıkarmak için tüm imkanlarıyla sivilleri ve evlerini hedef alıyor. Bu endişe verici bir dönüşüm ve kötü sonuçların işaretidir. Bununla Türk devletine kriz çıkarmasının önü açılıyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Dün Qamişlo’da SİHA ile gerçekleştirilen saldırı, daha önceki saldırıların devamıdır. Tüm bunlar Türk devletinin açıkça savaş ilan ettiğini gösteriyor. Başta DAİŞ olmak üzere çete ve terör güçleri bu saldırılardan faydalanıyor.

Teröre karşı savaşan QSD komutanların, yurttaşların, Özerk Yönetim çalışanları ve sivil kurumların hedef alınması, işgalci Türk devletinin uluslararası tüm anlaşmaları ve ahlaki değerleri ihlal ettiğini gösteriyor. Türk devletinin hedef alma ve savaş çıkarma bahaneleri birbirinden ayırt edilmeli.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, dün (24 Ekim) Qamişlo’da Özerk Yönetim kurumlarından birinin hedef alınması sonucu 2 yurttaşın şehit düştüğü saldırıyı kınıyoruz. Suriye’de aktif taraflar, uluslararası toplum ve kurumların sessizliğinin Türk devletinin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğinin altını çiziyoruz. Bu saldırılara karşı net ve cesurca tepkiler geliştirilmeli,

Tüm halkımıza kazanımlarının yanı sıra istikrar, örgütlenme ve öz savunma haklarını korumaya devam edeceğimiz belirtiyor, halkımızın devrimini koruyacağımız konusunda tereddüt etmeyeceğimizi kaydediyoruz.”