Özerk Yönetim saldırıların bilançosunu açıkladı

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türk devletinin dün gerçekleştirdiği 40 saldırıda 8 kişinin şehit düştüğünü 18 kişinin de yaralandığını; binlerce yerleşim yerinin elektriksiz kaldığını açıkladı.

İşgalci Türk devletinin dün düzenlediği saldırıların bilançosunu açıklayan Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türk devletinin dün düzenlediği 40 saldırıda 8 yurttaşın şehit düştüğünü 18 yurttaşın da yaralandığını belirtti. Yönetim, 2 bin 200 köy ve kasabanın karanlıkta kaldığını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türk ordusunun Rojava’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin bilançoyu resmi internet sitesinde yayımladı. Bilançoya göre Türk ordusu, 7 savaş uçağı ve 33 insansız hava aracıyla bölgeye yönelik 40 saldırı gerçekleştirdi.

Raporda şu bilgiler paylaşıldı:

Qamişlo'da Cirnik mahallesinde Sadkob istasyonu, gıda deposu, Eleya mahallesinde fabrika, 2 inşaat şirketi, Simav matbaası, Korona Hastanesi, elektrik istasyonu, yem deposu, diyaliz hastanesi, oksijen fabrikası bombalandı. Şehitler Kavşağı yakınındaki seramik deposu, benzin istasyonu, Aziz garajı, çimento deposu, Um Fursan köyü, Eleya mahallesinde bir mazot deposu, Eleya mahallesinde perşembe pazarı, Korona hastanesi yakınındaki depo, Berfin temizlik ürünleri fabrikası ve Botan akaryakıt istasyonuna yönelik 31 saldırı gerçekleşti.

Amûdê ilçesinde Kerem düğün salonu, buğday deposu ve zeytin deposuna 3 saldırı düzenlendi.

Kobanê'de araba garajı, Sınır Tanımayan Doktorlar'ın desteklediği Miştenur Hastanesi, Termik köyü yolu üzerinde tavuk fabrikası, Halep yolu üzerinde çiftlik, araba tamirhanesi ve Ehmed Temer'e ait inşaat şirketi 6 saldırıyla hedef alındı.

2 BİN 200'DEN FAZLA KÖY VE KASABA KARANLIKTA

Saldırılar sonucunda 2 bin 600'den fazla köy ve kasaba karanlığa gömüldü. İşgalci Türk devletinin uçakları Qamişlo, Dêrik ve Dirbesiyê’deki radyo istasyonlarını bombaladı.

Saldırılarla eş zamanlı olarak işgalci Türk devletinin çeteleri, El Şêx Nasir köyündeki askeri üsten Minbic’in kuzeybatısındaki Dendeniye köyünü ağır silah ve havan toplarıyla bombaladı. Saldırılar sonucunda 2'si kadın 8 yurttaş şehit oldu. Ayrıca 18 yurttaş da yaralandı. Aralarında kadınlar ve çocuklar da var.

8 ŞEHİT, 18 YARALI

Şehit olan 8 kişinin isimleri şöyle:

Bêrîvan Mihemed, Ferhan Xelef, Riyad Hemo, Ferhan Temê, Rênas Hisên, Hisên Ehmed, Faris El Faris ve Aye El Sebawî

Saldırılarda 18 yurttaş yaralandı ve şu anda yerel hastanelerde tedavi altına alındı.