Özerk Yönetim: Topraklarımızı özgürleştirmek stratejik ve geri dönülemez hedefimiz

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgal edilen toprakların özgürleştirilmesinin stratejik ve geri dönülemez hedef olduğunu vurguladı, "Tüm kaynaklar seferber edilecek" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırısının 4'üncü yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "İşgal altındaki topraklarda işlenen katliam ve suçlar, en iğrenç suçlardır ve ahlaki standart ve değerlerin, vicdanın ve uluslararası ittifakların en büyük ihlalidir. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım politikası dünyanın gözü önünde yürütülüyor. ABD ve Erdoğan'ın önceki yönetiminin vardığı anlaşmalar ve uluslararası sessizlik sonucu Serêkaniyê ve Girê Spî işgal edildi. Efrîn de aynı şekilde işgal edildi. Bu işgal, göç ve acılar bu anlaşmaların ve politikaların sonucudur” denildi.

'İŞGALE KARŞI TÜM KAYNAKLARI SEFERBER EDECEĞİZ'

Özerk Yönetim, Türk devletinin işlediği suçlara karşı uluslararası toplumun sessizliğine tepki göstererek, "Türkiye aynı politikayı, saldırganlığı ve soykırımı bölgelerimize karşı yürütmektedir. Gücünü uluslararası sessizlikten alıyor. Ne yazık ki faşist rejimin şu anda yapmakta olduğu suç ve yıkım, o baskı politikalarının devamıdır. Siyasi atmosfer saldırılara zemin hazırlıyor” dedi.
Açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı işlenen suçlardan dolayı çetelerin ve Türk makamlarının yargılanması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, işgal altındaki tüm toprakların özgürleştirilmesi seçeneğinin stratejik ve geri dönülemez bir seçenek olduğu, soykırım ve işgal politikasına karşı tüm kaynakların seferber edileceği belirtildi.

Açıklamanın sonunda Suriye'deki tüm aktif güçlere, BM'ye, hukuki ve insani kuruluşlara ve BM Güvenlik Konseyi'ne, işgal altındaki topraklardaki durum ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik eylemler konusunda sorumluluk çağrısı yapıldı.