Özerk Yönetim: Türk devleti DAİŞ’in yok edilmesini engellemeye çalışıyor

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak, Türk devletinin DAİŞ’in yok edilmesini engellemeye çalıştığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, "İşgalci Türk devleti, dün sabah bir kez daha Rimêlan ilçesinde insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. Qamişlo yolunda 2 aracı hedef aldı. Sonuç olarak 2 yurttaşımız şehit oldu, 5 yurttaşımız da yaralandı” dedi.

Özerk Yönetim, "Türk devletinin amacı, özellikle QSD'nin başarılı operasyonları sonrasında bölgenin güvenliğini ve DAIŞ’i yok etme çabalarını ortadan kaldırmaktır” diye ekledi.

Türk devletinin DAİŞ’in ortadan kaldırılmasını engellemeye çalıştığının belirtildiği açıklamada “Özerk Yönetim kurumlarının iş ve faaliyetlerini aksatmak amacıyla bölgedeki hizmet merkezleri ve altyapıların hedef alınmasının savaş suçu” teşkil ettiği kaydedildi.

Özerk Yönetim saldırılarda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilerken, Türk devletinin yürüttüğü terör ve soykırım politikasını kınadı.

Özerk Yönetim Türk devletinin işlediği suçlar karşısında uluslararası sessizliği de kınayarak, bu saldırıların önüne geçmek için ciddi tavır sergilemeye çağırdı.

Özerk Yönetim, kazanımların korunması için halkı dayanışmayı güçlendirmeye ve direnişi artırmaya çağırdı.