Özgür Basın mirasına sahip çıkmak Seyit’in yolunda yürümekle mümkündür

Seyit Evran yoldaşın 30 yıllık Özgür Basın mirasına ve hafızasına sahip çıkmak, onun yürüdüğü hakikat yolunda yürümekle mümkündür. Hakikatlerin karanlıkta kalmaması için heval Seyit’in yolunda hiçbir zorluk ve engel tanımamalıyız.

Özgür Basın şehidi Seyit Evran, hakikatin savunucusu, devrimci ve özgürlük savaşçısıydı. Mazlum Doğan, Gurbetelli Ersöz, Nujiyan Erhan, Deniz Fırat, Kasım Engin ve onlarca hakikat yolcusunun direniş geleneğini yaşatan heval Seyit, büyük bir duygu ve sorumlulukla görevlerini yerine getirirdi. Yaşadığı sağlık sorunları bile onu hiçbir zaman görevinden alıkoyamadı.

Kürt halkı ve tüm bölge halkının özgürlüğü için 30 yıl boyunca soluksuz bir mücadele yürüttü ve bu uğurda canını feda etti. Bilgi, tecrübe ve devrim mirasını Kurdistan'ın her alanına yaydı ve meşalesini taşıyacak nesiller yetiştirdi.

Seyit Evran yoldaş yenilgiyi asla kabul etmiyordu, özgür bir gelecek bilinciyle, öngörüsüyle, cesaretle, sevgiyle, şefkatle ve kararlılıkla onlarca hakikat yolcusunun mücadelesini kişiliğinde somutlaştırdı, umut ve inanç kaynağına dönüştü.

Rojava Devrimi'nin başlamasıyla birlikte Seyit heval, hızla ön sıralardaki yerini aldı. Karanlığı aydınlatmanın tarihi görevlerinden biri olduğuna inanıyordu. Bu nedenle sadece başarıyı tanıyan enerjisiyle 19 Temmuz Devrimi anlarını belgeleyip bastırabilecek kadrolar oluşturma çalışmalarına katıldı.

Derik'ten Efrîn'e, Halep'e kadar Rojava direnişini tüm dünyayla paylaştı. Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye halkının beklentisini, özlemini ve umutlarını dünyaya anlattı. Hiçbir engel ve tereddüt yaşamadan, direniş mirasına yakışır bir mücadele yürüttü. 30 yıllık mücadelesinin tecrübelerini ve tarihini paylaşıyor, özgürlüğe aşık bir kelebek gibi nefes nefese hakikat yolunda yanıyordu. Seyit Evran, Kürt düşmanları için büyük bir tehdit ve kabus olurken, mazlum halklar için ise müjde ve umuttu.

ZAFER BAYRAĞI HER ZAMAN ZİRVEDE DALGALANDIRILACAKTIR

Diyarbakır cezaevi direnişinin, Qestel Cindo'nun, Serê Kaniyê'nin, Şêx Meqsûd ve Eşrefiyê’nin sesi oldu. Hawar ve Lêlûn’un zirvesi, Fırat ve Dicle'nin öfkesi, Tilê Endarê ve Til Xelef’in geleneği, Kurdistan dağlarının güzel gerillası, Önder Apo'nun düşünce ve felsefesinin duygusu, enerjisi ve büyük yeteneğiydi.

İnsan Seyit Evran yoldaşın kişiliğinde halkın ihtiyacını, özgürlük arzusunu görebiliyordu. Bir yandan devrimin gerçeklerini anlatıyor, diğer yandan bu gerçeğin yükünü taşıyacak, bayrağını yükseltecek nesiller yetiştiriyordu. Bundan dolayı Rojava’da Özgür Basını’nın kurucularından biri oldu, devrimin inşasında ve örgütlenmesinde temel ve öncü bir rol oynadı.

Özgür Basın öncülerinden biri olan heval Seyit’in bıraktığı mirası devralan onlarca öğrencisi, dalgalandırdığı mücadele bayrağına sahip çıkacaktır. Seyit Evran yoldaşın 30 yıllık Özgür Basın mirasına ve hafızasına sahip çıkmak, onun yürüdüğü hakikat yolunda yürümekle mümkündür.

Hakikatlerin karanlıkta kalmaması için heval Seyit’in yolunda hiçbir zorluk ve engel tanımamalıyız. Seyit Evran yoldaşın kalemi, tecrübesi, geride bıraktığı değerli mirası, dedesinden aldığı ve PKK ile birlikte yükselttiği zafer bayrağı her zaman zirvede dalgalandırılacaktır.