Özgürlük İnisiyatifi’nden aile ziyaretleri

Suriye Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, "Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında aile ziyaretlerine başladı.

İlk olarak Qamişlo'da yapılan ziyaretlerde, inisiyatif üyeleri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan izolasyon ve baskı politikalarının Kürt halkı üzerindeki etkilerini anlattı.

Ziyaretlerde, Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve mücadelesinin Kürt halkı için taşıdığı öneme vurgu yapıldı. 

Letifa Ali, 1990'lı yıllarda Öcalan'ı Lübnan’da görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Önder Apo'yu görünce bütün dünyamın aydınlatıldığını hissettim, onu gördüğüme çok sevindim." dedi.

Letifa Ali, Abdullah Öcalan'ın 26 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutulduğunu hatırlatarak, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinden korkan güçlerin ona yönelik baskılarını sürdürdüğünü söyledi.

Newaf Xelil ise 1997'de Şam'da Abdullah Öcalan'la görüşmenin hayatındaki en önemli anlardan biri olduğunu dile getirerek, Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin halkı baskı ve kölelikten kurtardığını ifade etti. Newaf Xelil, “Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü elde edeceğiz" diye konuştu.

İnisiyatif, ziyaretlerde ailelere Abdullah Öcalan’ın hayatını anlatan broşürler ve "Özgürlük Kazanacak" adlı çizgi romanı hediye ederek, bu mücadeleye destek çağrısında bulundu.