Şedadê ve Hesekê’de şehitler uğurlandı

Şedadê ve Hesekê'de şehitler son yolculuklarına uğurlandı.

Görevi başında 23 Kasım'da şehit düşen Enes El Hemade için cenaze töreni düzenlendi.
Törende konuşan Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ebdulmecid El Ali, şunları söyledi: "Bu koşullarda halkın askeri ve sivil kesimlerden devam eden mücadelesi ve direnişi takdire şayandır. Kuzey ve Doğu Suriye'de güvenlik ve istikrarı sağlamaya yeter."
Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Seif El Eskar, "Askeri güçlere ve şehidin ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.
"Şehitlere onların izinden gideceğimizin ve dileklerini yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz. Devrimin kazanımlarına ve şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak için canımızı vereceğiz. Mücadele ve direnişle onların yolunu tamamlamaya söz veriyoruz” diyen El Esker, konuşmasını şöyle tamamladı: "İşgalci Türk devletinin saldırılarını ve uluslararası güçlerin sessizliğini görüyoruz. Bize kızdıklarında hava silahları ve ağır silahlar kullanarak altyapıyı yıktılar, asayiş ve istikrarı bozdular. Topraklarımızı ve insanlarımızı korumaya hazır olmalıyız."
Şehit Enes El Hamade'nin şehadet belgesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ayat İbrahim tarafından okunarak aileye teslim edildi.


HESEKÊ
İşgalci Türk devletinin 22 Kasım günü yaptığı saldırılar sonucu şehit düşen YAT savaşçısı Munteser Omer (Mizgîn Serêkaniyê), QSD savaşçıları İbrahim El Nasir (Kemal Pîr), Silêman Ehmed (Dilo Ararat) ile Seydo Tarbûş ve Ebdurehman El Ebid isimli kişilerin cenazeleri binlerce kişi tarafından Hesekê kentindeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde defnedildi.
Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatima El Ali, bu şehitlerin işgalcilerin zulmüne karşı ölümü seçtiklerini ve şehit olana kadar ülke topraklarını terk etmediklerini söyledi.
Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Şoreş Hesekê, güçlerinin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı güçlü bir irade ve ısrarla direndiğini belirterek, "Biz özgürlük yolunun, önderlik felsefesinin takipçisiyiz. Şehitlerin yolundan geri adım atmayacağız. Zafere kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.
Daha sonra Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.
Şehitlerin cenazeleri, "Şehîd namirin" ve "Bijî serok Apo" sloganlarıyla toprağa verildi.