Şehba'da iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen Cemîl Nasan ve İsmaîl Hesen, Şehba'da toprağa verildi.

Uyuşturucuyla Mücadele Güçleri üyeleri Cemîl Nasan ve Îsmaîl Hesen, 8 Ekim’de işgalci Türk devletinin Dêrik’in kırsal bölgesine yönelik bombardımanında şehit oldu. Efrîn ve Şehba kantonu halkı, iki şehidin cenazesini Fafîn ilçesindeki Avrîn Hastanesi’nde teslim alarak Şehba’nın Ehrez ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'TÜRK DEVLETİ SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR, SİVİLLERİ DE HEDEF ALIYOR'

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Şaziya Îbrahîm, şehit ailelerine ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm halklarına başsağlığı dileyerek, şehitlerin devrim kazanımları ve bölgenin güvenliğindeki rolüne dikkat çekti.

Efrîn-Şehba Kantonu Meclisi üyesi Dilsoz Efrîn, işgalci Türk devletinin asıl planının Kürt halkını göçertmek ve büyük bir alanı işgal etmek olduğunu belirtti.
Erdoğan’ın ikiyüzlülüğüne de dikkat çeken Dilsoz Efrîn, “Erdoğan basının önünde Filistinli çocuklar için üzüntüsünü dile getiriyor ve bölgenin su sorunuyla karşı karşıya olduğunu söylüyor ancak Kuzey ve Doğu Suriye’de savaş suçları işliyor, bölgenin altyapısını hedef alıyor, suyu kesiyor, ekili tarlaları yakıyor, çocuk ve yaşlı kişileri katlediyor” diye konuştu.

İç Güvenlik Güçleri komutanlarından Hikmet Reşîd, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, Efrîn ve işgal altındaki bölgeleri kurtarana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Demokratik Toplum Eğitim Komitesi üyesi Rûken Ehmed, iki şehidin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.