Şehba’da iki şehit uğurlandı

HRE savaşçısı şehit Kemal Pîr ile katledilen Xalid Mihemed, Efrînli göçmenler ve Şehba halkı tarafından Şehit Zozan Amanos Şehitliği'nde son yolculuklarına uğurlandı.

Çağın Direnişi'nin ikinci hamlesinde 7 Eylül 2024'te şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Şehit Kemal Pîr ile işgalci Türk devletinin aynı gün Şera kentine yönelik saldırısında katlettiği emekçi Xalid Mihemed’in cenazeleri, Şehîd Zozan Amanos Şehitliği’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Törende 20 Temmuz 2024’te Xakurkê’de şehit olan HPG gerillası Şehit Amed Efrîn (Zekî Hasan) de anıldı.

Cenaze töreninde Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hacer Hisên bir konuşma yaparak, şehit ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diledi. Hacer Hisên, "Bir özgürlük şehidimizin ardından yüzlerce gencimiz özgürlük saflarına katılıyor. Düşmanın saldırılarına asla boyun eğmeyeceğiz. Zafere kadar şehitlerimizin takipçisi ve direniş mücadelesinde ısrarcı olacağız” dedi.

Efrîn-Şehba Dindarlar Komitesi üyesi Mîad Reslan da "Ağlama anne, oğlun şehit. Oğlun ülkesinin şehidi. Gençlerimiz, topraklarını, halkları ve halklarının çocuklarını korumak için canlarını feda ettiler. Ülkelerimizin sınırları tel örgülerle değil şehitlerimizin kanlarıyla korunuyor. Şehitlerimizin takipçileri olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehit Kemal Pîr ve şehit Xalid Mihemed'in cenazeleri, zılgıtlarla ve "Şehîd namirin" sloganıyla toprağa verildi.